Annons

Förlorade SM-brons på vågen

GF Idrotts talangfulle judokas Johan Hallberg var ett drygt kilo från en bronspeng i sin SM-debut.
– Jag har aldrig varit med om att vågen fått avgöra tidigare med mina ungdomar, suckade tränare Lars Olof Seiron.
Bakgrunden är den att Johan, nybliven svensk mästare i juniorklassen, klart vann sin första match mot Lien Hyuhan från Enighet i Malmö. Johan vann på maximala tio poäng.
I sin andra match tappade Johan lite av sin skärpa och förlorade till Halmstads Joakim Johansson med samma poängsiffror.
– För att Johan inte skulle gå vidare krävdes att Lien besegrade Joakim klart och det var just vad som hände. Lien vann också med tio poäng och därmed hade samtliga tre judokas vunnit sina matcher på maxpoäng och vågen fick fälla avgörandet, förklarar Lars Olof Seiron.
Väl uppe på vågen visade det sig att Johan Hallberg ägde dryga kilot mer än konkurrenterna och därmed fick SM-debuten ett något oväntat slut för hans del.
– Det var den enda klassen under hela SM som man fick tillgripa vägning för att skilja de tävlande åt, så det var otur för Johan som annars klarade sig bra i sin debut. Det är tufft att ta steget från junior till senior, men jag är nöjd med Johans insats i debuten.
För rutinerade Susanne Johnsson kom lottningen att bli avgörande. Hon ställdes redan i den första matchen mot Sveriges främsta judokas, Pernilla Andersson från Polisen i Stockholm som på sin meritlisa har en femteplats i OS.
– Pernilla är judons affischnamn och räknas som Europas främsta i sin klass, så Susanne var chanslös. Pernilla vann också SM och det var otur för Susanne att få möta henne i första matchen, analyserade Lars Olof Seiron.
I sin andra match gick Susanne på en effektivt insatt kontring av hemmajudokasen Emeli Nyström och därmed vad dagen förstörd.
– Hade Susanne matchat lite smartare så kunde det blivit en bronspeng, men nu förivrade hon sig lite mot Emeli och föll på eget grepp. Normalt vinner Susanne nio av tio matcher de båda emellan, avslutade Lars-Olof Seiron.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser