Självmål gav BoIS poäng

Tidigare så effektiva Landskrona BoIS, nio mål på två matcher, fick plocka fram blåstället och jobba hårt för att rädda poäng mot Sundsvall.
Det krävdes ett självmål av allsvenske debutanten Stefan Ålander, 18 år, på övertid för att Bois skulle klara 2-2 efter 0-2 i paus inför 6 156 på en sommarskön idrottsplats.
– Det är med blandade känslor jag summerar matchen, sa boistränaren Janne Jönsson efter slutsignalen. – Vi hade många bra chanser att göra mål i inledningen, men lika effektiva som vi var tidigare, lika ineffektiva var vi idag. Men självklart är jag nöjd efter att vi vände och kom tillbaka, det visar på fin moral.
BoIS började bäst och Matthias Eklund, tillbaka efter skada, hade två frilägen inom loppet av tio minuter. Båda gångerna gick bollen tätt utanför Fredrik Sundfors stolpe.
Istället var det Sundsvall och Tommy Bergersen som visade prov på effektivitet. Två fasta situationer resulterade i två mål. Först en väl avvägd frispark från 20 meter som helt ställde Mats Svensson i Bois-målet efter dryga 20 minuter och en kvart senare fälls Bergersen av Hasan Cetinkaya och straffen satte han själv säkert i nät.
Då såg Bois inte ut som något vinnarlag.
Bara minuter före pausvilan kom händelsen som det snackades mycket om efter matchen. Sundsvalls försvarare Kalle Ståhl skar av vägen för Håkan Söderstjerna och blev frilägesutvisad av domare Stefan Johannesson.
– En helt horribel utvisning, domaren kom fel i hela matchen och därför tappade vi poängen, suckade Sundsvalls tränare Patrick Walker som också ondgjorde sig över Landskronas spelare vars armbågar slutade med hjärnskakning för Öyvind Svenning och ett krossat näsben för Jon Erikson.
– Men ingen av dessa situationer såg domaren, bedrövligt. Efter utvisningen gnälldes det mycket på Håkan Söderstjerna som dock tog det hela med upphöjt lugn.
– Han hade ingen chans på bollen utan var ute efter att stoppa mig svårare var det inte, menade Håkan som själv bjöd på många fina prestationer i den första halvleken, färre i den andra.
– Då krympte de ytorna för oss och vi fick spela mer centralt. Med en man mer på banan ökade Bois trycket mot Sundsvalls mål och ett inkast från Per-Ola Ljung hamnade efter en knapp timmes spel framför fjolårets skyttekung i Superettan, Daniel Nannskog som med ett läckert halvvolleyskott förbi en chanslös Fredrik Sundfors tog in BoIS i matchen igen.
– Det var skönt att få sätta bollen och idag visade vi fin lagmoral och lyckades vända ett besvärligt underläge. Vi har en fin moral i laget och det kommer fler motståndare att få känna av, lovade Nannskog som såg Jesper Ljung pricka stolpen innan Stefan Ålander lobbade över egen målvakt och räddade poäng åt Landskrona BoIS som fortfarande efter tre matcher är obesegrade i årets allsvenska.

UPP

Till arkivet