Par misstänkta för olaga frihetsberövande

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern sitter anhållna och kommer att begäras häktade misstänkta för bland annat olaga frihetsberövande, skriver NST/HD. Paret har periodvis hållit ett annat medelålders par inlåsta i deras bostad.
Brotten har pågått under ett halvt års tid mellan augusti förra året och januari i år.
Olaga tvång, olaga hot, olaga frihetsberövande i upprepade fall, stöld och bedrägeri. Det är brottsrubriceringar i en förundersökning som pågår vid polisen i Landskrona med åklagarmyndigheten i Helsingborg som förundersökningsledare. Misstänkta är en kvinna i 45-årsåldern och en man som är drygt tio år yngre. De misstänkta anhölls i början av veckan och kommer att begäras häktade senast idag, fredag.
– Brotten riktar sig mot två personer i Landskrona, en man och en kvinna, som bor tillsammans, och båda är i födda på 50-talet, säger åklagaren Anna Bromé vid åklagarmyndigheten i Helsingborg till tidningen.
– Det handlar om svårutredda brott med många anmälningar och många vittnesförhör som behöver göras, men klart är att de två målsägandena har utnyttjats av de två misstänkta och att det handlar om en mycket allvarlig brottslighet, säger Anna Bromé.

UPP

Till arkivet