Annons

Släpp tomterna loss, det är vår

Släppt tomterna loss, det är vår!
Moderaterna vill sälja mark som stycketomter och ta upp kontakten med byggbolag, det skrivet oppositionsrådet Tutti Johansson falk i ett uttalande.
Här uttalandet i sin helhet.
“Den tiden är förbi när Landsdrona var en stad man körde förbi på väg mot större metropoler söder eller norr om kommunen. Idag svänger man av och tar sig tid att njuta av naturen, kulturen och inte minst av fotboll i högsta allsvenska klass.
Idag vill man också bo i Landskrona. Om detta vittnar det stora intresse för nybyggnation som visats både av enskilda personer i den kommunala tomtkön som tackat ja till stycketomt och av de företag i byggbranschen som vill köpa mark och sätta spaden i jorden.
Vi anser det vara angeläget att man fortsätter att utveckla nya bostadsområden i kommunen och gör det möjligt för ännu fler människor att bosätta sig här och därmed kunna ta del av allt det goda som Landskrona har att erbjuda.
Högst prioriterat anser vi då det borde vara att sälja av kommunal mark som stycketomter. Detta därför att det har visat sig att intresset för sådana tomter är stort och för att vi har en “gammal” kommunal tomtkö som vi borde bli av med.
Vi vill också att man så snart som möjligt återupptar kontakten med alla de byggföretag som tidigare inkommit med förfrågningar till kommunen om att få bygga. Vi tycker att man då i första hand bör sälja ut mark till byggföretag som specialiserat sig på småhus.
Detta för att åstadkomma en varierad bebyggelse men också för att vi tror att dessa byggföretag i större utsträckning utnyttjar lokala underentreprenörer, något som skulle kunna innebära positiva effekter även på arbetsmarknaden i Landskrona”, avslutar Tutti Johansson Falk

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser