Kvinnor toppar centerlista

Kvinnorna fortsätter att toppa listorna inför hästens kommunalval. Såväl socialdemokraterna som moderaterna har kvinnor överst och när centern presenterade sin lista så är det två tjejer i topp, Rose-Mari Linde och Erika Nilsson före veteranen Sven-Åke Persson.
– Det är inget medvetet utan det bara blev så, vi förespråkar inte varannan damernas utan går efter de personliga förutsättningarna, berättar Rose-Mari Linde som gör comeback inom politiken efter flera års frånvaro.
– Jag var aktiv i ungdomsförbundet tidigare, men det var nog en tjugo år sedan när jag bodde i Halland. Nu tyckte jag att det var dags att engagera sig igen, berättar Rose-Mari Linde, 38 år, och sedan drygt tjugo år tillbaka bosatt i Saxtorp.
Erika Nilsson, 33 år, flyttade till Annelöv från Ängelholm 1995 och har hela tiden varit aktiv centerpartist.
– I Ängelholm satt jag med i fullmäktige och i skolstyrelsen. I Landskrona var jag med under den senaste valrörelsen, men det gick som bekant inte så bra.
Centern tappade vid valet 1998 båda sina mandat och har den senaste perioden varit utan representant i kommunfullmäktige. Men marginalerna var små, två futtiga röster saknades för att rädda ett av mandaten den gången.
– Förhoppningsvis skall vi lyckas ta tillbaka dem i höst för Centern behövs inom politiken, poängterar Rose-Mari Linde och Erika Nilsson nickar instämmande.
– Det är jobbigt att stå utanför om man vill vara med och försöka påverka politiken, så nu siktar vi på att komma tillbaka i fullmäktige efter höstens val. Centerns tidigare tunga namn Sven-Åke Persson återfinns först på tredje plats och Malena Dolfe står som nummer fyra.
Vilka frågor som centern kommer att driva är inte klart än, ett lokalpolitiskt handlingsprogram är under upparbetande och kommer att presenteras inom den närmaste tiden.
– Tryggheten är en viktig fråga som vi vill lyfta fram och det finns flera viktiga frågor där vi kommer att göra vår röst hörd, avslutar Rose-Mari Linde, Centerns första dam i Landskrona.

UPP

Till arkivet