Varning och utökat sprittillstånd

Två serveringsställen får en varning av arbets- och socialnämnden för brister vid alkoholserveringen. Det handlar om Vens camping som inte levt upp till kraven i alkohollagen.
Där fanns ett förslag om indraget tillstånd, men förvaltningen gick på den mildare linjen och nöjde sig med en varning. Vens Camping har tillstånd att servera vin och starköl till campinggäster samt starsprit i slutna sällskap.
Här har det enligt förvaltningen brustit, men nu får alltså campingen en chans att bättra sig under säsongen som sträcker sig från maj till september.

Restaurang Johns får också en varning samt utökat tillstånd att servera alkohol också mellan kl 11 och 18, tidigare gällde tillståndet endast 18 till 02.30. Skälet till varningen är att krogen inte lyckats nå upp till den matkvot som kopplas till utskänkningsstillståndet. Det har med andra ord serverats för lite käk i förhållande till alkohol.
Men genom att satsa på lunchserveringar så hoppas krogen nå upp till den rekommenderade matnivåerna.
– Dessutom har vi vägt in att Johns också satsar på disco för ungdomar som inte få dricka alkohol och på så sätt skapar möjlighet även för unga landskronabor att kunna gå ut och roa sig, motiverar Carin Blomberg, s, nämndens beslut.

UPP

Till arkivet