Succé för Argos cup i brottning

Även om Argos saknar rutinerade ungdomsbrottare så hindrar det inte klubben från att köra vidare med populära Argos cup som i helgen genomförde årgång 21 med hela 196 brottare på plats i Idrottshallen.
– Vi genomgår just nu en generationsväxling och saknar brottare i ungdomsklassen, men Argos cup är en av Skånes största tävlingar, så den kör vi vidare med. Det är viktigt att ha bra tävlingar som gör PR för brottningen, analyserade Peter Hallander som i övrigt var mycket nöjd med årets tävlingar.
– Allting fungerade perfekt och vi körde på tre mattor, så tävlingarna flöt helt enligt planerna. Vi hade brottare från Danmark, Göteborg , Kalmar och Växjö på plats, så visst är cupen populär.
Bästa klubb blev Svedala BK som plockade 31 poäng, två blev BK Vikting, 27 poäng och trea DK Thor med 25 poäng.
– Överlag bjöds det på många fina matcher och hallen lämpar sig mycket väl för brottning, analyserade Peter Hallander som med fasa minns när man förra året tvingades flytta tävlingarna till gamla Rackethallen.
– Det var inte lyckat, den lokalen lämpar sig långt ifrån lika bra som Idrottshallen. För de egna brottarna blev det ingen lyckad tävling, ingen lyckades placera sig. – det beror på att vi har en stor generationsväxling och de knattar som börjat har ännu inte den rutin som krävs, påpekar Peter Hallander som dock kan glädja sig åt Agrosbrottare som lånats ut till Kävlinge/Furulund under säsongen.
Sonen Tobias, 18 år och första års junior, lyckades riktigt bra i Göteborgs Cup, världens förmodligen största ungdomstävling. Tobias blev där fyra i sin klass. – Ett mycket bra resultat som bådar gott inför framtiden. Brödraparet Mattias och Fredrik Ek är tillbaka efter ett uppehåll och båda har utvecklats bra i Kävlinge respektive Eslöv.
Och vem minns inte Jalmar Sjöberg, talangen som fostrades i Argos för att sedan ta steget över till Eslöv. Det är en ung brottare som har förutsättningar att gå riktigt långt.
– Men nu måste vi få fram lite egna ungdomsbrottare, men det är inte enkelt. Det är mycket som lockar när man fyller femton, konstaterar Peter Hallander som då och då tar några killar i bilen och kör till Eslöv för att få lite tuffare sparring.
– Vi har ett positivt samarbete som är bra för sporten och förhoppningsvis skall vi ha några egna ungdomar att skicka fram när det drar ihop sig till nästa års cup, poängterar han avslutningsvis.
Resultat Argos cup
Knattar

24 kg Simon Andersson, Kävlinge/Furulund 26 kg Robin Severisen, Marsvinsholm 29 kg Bo Bonde, Thor 32 kg Alexander Jersgren, Marsvinsholm 35 kg Oliver Jönsson, Kävlinge/Furulund 38 kg Tobias Johansson, Svedala 42 kg Pontus Karlsson, Svedala 47 kg Robin Hansson, Eslöv 59 kg Daniel Ewald, Strake
Pojkar
32 kg Anders Ekström, Thor 35 kg Lukas Nilsson, Viking 38 kg Robin Nilsson, Eslöv 42 kg Jesper Karlsson, Viking 47 kg Robin Hedström, Eslöv 53 kg Tommy Strumbecker, Höör 59 kg Fredrik Hiltonsson, Baner 66 kg Daniel Haraldsson, Ore 85 kg Sebastian Lönnborn, Marsvinsholm
Ungdom
46 kg Fredrik Ekström, Thor 50 kg Christoffer Nilsson, Viking 54 kg Daniel Wulffeld, Helsingör 58 kg Olof Jönsson, Svedala 63 kg Dan Martinsson, Ängelholm 69 kg Stefan Andersson, Eslöv 85 kg Christoffer Björklund, Svedala

UPP

 

Till arkivet