BoIS-seger i genrepet

Idag var det dags för genrep inför allsvenskan och BoIS tog emot förra säsongens premiärmotståndare Gefle på Gullstrandskolans gräsplan. BoIS vann med 3-1 (2-1) utan att imponera.
– Vi hade problem i början av matchen men den sista timmen hade vi kontroll över händelserna. Det märktes dock att det var genrep. Killarna var inte riktigt på hugget, säger Janne Jönsson efter matchen.

Matchen började dock bra ur BoIS-ögon då Håkan Söderstjerna efter fem minuter kom i sin vänsterytterposition och pricksköt bollen i det bortre krysset, ett mycket vackert mål.
Gefle svarade dock ganska omgående och kunde bara fem minuter senare kvittera.
Bortalaget hade sedan i den 20 minuten ett gyllene läge att ta ledningen då de tilldömdes en straff efter att Per-Ola Ljung knuffat en motståndare i straffområdet. Straffen slogs inte bättre än att bollen tog i ribban och returen träffade stolpens utsida.

Detta fungerade som en väckarklocka för BoIS som tog tag i spelet, och i halvlekens 34 minut bröstade Milovanovic vackert ner bollen till Johan Andersson som enkelt slog bollen till höger om Gefles målvakt.

Andra halvlek var definitivt ingen höjdare. Halvlekens enda mål gjordes i den 13 minuten av Milovanovic som fräckt rundade målvakten och slog bollen i mål.

Att BoIS har många skadade spelare utanför laget framgick med all tydlighet. Gabriel Ucar gjorde sina första 45 minuter för säsongen och gjorde det på vänster ytterposition.
Även Afo Dodoo kom in i andra halvlek och spelade även han på mittältet.
Märkligast var dock att försvararen Linus Malmqvist spelade på topp tillsammans med Alexander Farnerud i slutet av matchen.

Ytterligare ett frågetecken dök upp då mittfältskämpen Hasan Cetinkaya tvingades av plan efter en smäll,
– Vi tog ingen chans. Hasan ville själv gå av och då lät vi honom göra det. Jag hoppas verkligen att det bara är just en smäll han fått så att det inte är något allvarligare, säger Janne Jönsson.

 

Till arkivet