Succe på turistmässa

Det var tuff konkurrens om besökarna på Nordens största rese- och turistmässa, TUR 2002, i Göteborg den gångna helgen. De 50 000 besökarna hade runt 1900 utställare från 92 länder att välja och vraka bland.
I detta myller av besökare och utställare lyckades Landskrona Turistbyrå sticka ut ordentligt.
– Det var många som kommenterade vår monter, man betraktade den som såväl fräck som lite uppkäftig. Jag vill påstå att vi gjorde vår bästa mässa hittills och många kommer garanterat att minnas den randiga montern, säger Jöran Nilsen, chef på Turistbyrån.
Landskrona Turistbyrå hade låtit måla upp sin monter svart-vit randig och i denna bland annat placerat BoIS-bilen. Under en av dagarna var även Alexander Farnerud på plats i mässmontern.
– Vi hade tryckt upp 500 exemplar av en tävling, där vi ville att besökarna skulle döpa den BoIS-randige Mini Coopern. Det var ett otroligt sug, tävlingslapparna tog slut i ett nafs, fortsätter Nilsen.
Nu var det inte enbart BoIS som Turistbyrån propagerade för.
– Nej då, även om det blev mycket sport. Vi berättade och delade ut broschyrer om Lejonets sommarhockeyskola och om i idrottsturism i allmänhet. Men även om Karnevalen och om Skånska Teaterns kommande uppsättningar. Självklart berättade vi om Hven, Citadellet, Borstahusen och Siw Malmqvist också, men det gör vi ju alltid, avslutar den mycket nöjde mässutställare Jöran Nilsen, som förhoppningsvis fått ytterligare turister att upptäcka Landskrona.

Till arkivet