Annons

Parkeringskaos hotar vid derbyt

Stora parkeringsbekymmer är att vänta i samband med den allsvenska premiären mellan BoIS och HIF.
Att arrangemanget sedan krockar med Landskrona Simklubbs årliga tävling, Karlslundsracet, brottarna Argos ungdomscup och Greyhound Racing gör inte parkeringsbekymren mindre.
Platsen för simtävlingen är Läktarbadet vilket är inrymt i idrottsplatsens sittplatsläktare. Det beräknas komma cirka 400 simmare plus funktionärer, ledare och föräldrar till Karlslundsracet. Lika många lär komma till Argos brottningar.
– Jo, det kommer simmare från hela Skåne till tävlingen, bekräftar Egon Svensson, ordförande i Landskrona Simsällskap
– Tävlingen ligger med i vår planering och vi anmäler nästan ett år i förväg att den ska gå av stapeln.
Samma sak gäller brottarna som också planerat sin tävling år i förväg. Fritidschef Bengt Nissler menar att den uppkomna situartionen är olycklig men något man får leva med.
– Ett par hundra bilar mer eller mindre spelar ingen större roll en dag som denna. Naturligtvis måste vi erkänna att vi alla är ovana vid situationen, såväl vi från Fritidsförvaltningen, Landskronaborna som BoIS och polisen har ingen större erfarenhet av det parkerings och trafikproblem som kan uppstå i samband med matchen.
– Ur det hänseendet hade det naturligtvis varit bättre om vi fått möta Sundsvall i premiären. Det får helt enkelt bli som det blir den dagen. Vi har i yta motsvarande fyra 11-mannaplaner att använda för parkering innan vi behöver ta till gator och Gullstrandskolans parkering till hjälp, säger Bengt Nissler.
Lars Persson, klubbdirektör i Landskrona BoIS är lätt bekymrad över situationen.
– Det är olyckligt att det ska bli så här. Vi ska försöka slussa in Helsingborgarna genom en ny infart samt uppmana alla Landskronabor att ställa bilen hemma den 6 april.
Återstår att se om det räcker för att undvika parkeringskaos?

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser