BoIS-seger över MFF

BoIS tog en mycket meriterande seger när man igår slog Malmö FF med 1-0 på en kall och trång fotbollsplan i Malmö.
Med respekt för resultatet måste det dock sägas att det mest glädjande var spelet som de randiga presterade,
– Vi gör en mycket bra match, framför allt defensivt men även offensivt med tanke på det dåliga underlaget. Kort och gott ett mycket gott dagsverke, berömmer Janne Jönsson efter matchen och fortsätter,
– Det är tätt mellan matcherna för tillfället och det är bra. Dagens match är dock vår bästa i år tillsammans med vår första halvlek när vi mötte Bodö/Glimt på La Manga.
Och visst var matchen bra, sett ur BoIS-ögon, men det inget gott utan att det för något ont med sig. En kvart efter att Matthias Eklund enkelt gjort 1-0 efter vackert förarbete av Håkan Söderstjerna, var han tvungen att lämna planen.
– Jag gick in i en duell och fick ett slag över benet och då högg det till i ljumsken. Jag tror dock inte att det är så allvarligt, säger målskytten. Båda lagen försökte att överlista varandra utan att lyckas så värst bra men efter hand som matchen gick tog BoIS allt mer över kommandot utan att skapa några riktigt vassa målchanser.
I matchens 70:e minut kom nästa bakslag för BoIS då Daniel Nannskog sågs halta kraftigt och signalera byte.
– Jag hoppas inte att det är någon fara men jag kände att det högg till i lårets baksida, säger Nannskog.
I slutet hade Malmö FF ett par chanser varav en klart giftig men totalt sett var resultatet inte orättvist och BoIS målvakt för dagen, Jonas Sandqvist (Mats Svensson febersjuk), har haft betydligt svettigare dagar.

UPP

Till arkivet