Annons

Bredbandsbolaget chockhöjer avgift

Bredbandsbolaget chockhöjer avgiften för internetuppkoppling och nu anklagar Landskronahem bolaget för avtalsbrott.
– Vi har bett Bredbandbolaget förklara sig, men inte hört något, säger Peter Danielsson, IT-ansvarig på Landskronahem som inte utesluter att tvisten slutar inför domstol.
– Nej, det kan jag inte göra idag. Vi anser att Bredbandsbolaget inte levt upp till vad som är avtalat.
Idag får de omkring 1 200 internetanvändare bland Landskronahems hyresgäster betala 225 kronor i månaden för sin bredbandsuppkoppling, 25 av dessa är till Landskronahem för finansiering av nätutbyggnaden. Från den 1 mars har Bredbandsbolaget höjt avgiften med 120 kronor per månad vilket ger en månadsavgift på 345 kronor.
– Det är för mycket, jag har sagt upp mitt avtal och det har även andra som jag talat med, berättar hyresgästen Birger Nilsson och Peter Danielsson tror att fler kommer att följa efter.
– Personligen anser jag att den nya avgiften är förödande och säkert kan vi vänta oss avhopp när det går upp för hyresgästen. Dessutom tror jag att det blir svårt, för att inte säga omöjligt, att värva nya kunder.
När avtalet slöts med Bredbandsbolaget lovades guld och gröna skogar, Förutom att surfa på nätet och skicka e-post skulle flera tjänster erbjudas kunderna. Men av detta blev en tummetott.
– Det har i stort sett inte blivit någonting och självklart är vi besvikna på Bredbandsbolaget, understryker Peter Danielsson.
När Bredbandsbolaget byggde nätet fick bolaget nyttjanderätt i fem år och frihet att sätta priset mot den enskilde kunden. Men när Landskronahem vill få en utbyggnad i de nya fastigheter som bolaget köpt i centrum så vägrar Bredbandsbolaget och vill ha ett annat pris.
– Som vi ser det ett klart avtalsbrott och vi får se vad som händer. Statistiken över kunderna visar att 32 procent av Landskronahems omkring 4000 hyresgäster är anslutna, en hög siffra sett över landet.
Fördelat över boendet visar statistiken att hela 68 % av hyresgästerna i femrummare är uppkopplade, motsvarande siffra för fyrorna är 59 % och sedan sjunker skalan ner till fem procent av de som bor i en etta.
– Det visar att många barnfamiljer väljer att koppla upp sig för att få tillgång till utbudet, analyserar Peter Danielsson som i framtiden skissar på ett nät som erbjuder kunderna ett billigt basutbud och sedan avgifter för de tjänster man själv väljer. Om det blir i samarbete med Bredbandbolaget eller inte återstår att se?

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser