Suget stort efter derbybiljetter

Utanför BoIS kansli renoveras Idrottsplatsen och inne i värmen ringer telefonen oavbrutet. Intresset för biljetter till premiärmatchen mot HIF är rekordartat och stämningen smått kaotisk.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, vi får minst ett femtiotal samtal dagligen, suckar BoIS kanslist Christer Torpling för att nytt lyfta luren och förklara att biljetterna släpps först i slutet av mars.
– Det hänger samman med att sittplatsläktaren får nya stolar och vi vet ännu inte hur det blir med antalet platser.
Samtidigt arbetas det febrilt med att få ombyggnaden klar till avspark om exakt en månad, den 6 april.
– Vi ligger planenligt väl framme, förklarar fritidschef Bengt Nissler som ansvarar för ombyggnaden som kommer att kosta 7,8 miljoner kronor. Här handlar det om att montera dryga 3000 nya sittplatser, fixa en ny ståplatsläktare utmed ena kortsidan, bättre ljud- och ljusanläggning, flytta ståplatsentrén, möjligheter för kamera övervakning och hissar för rörelsehindrade.
– Det är mycket som skall hinnas med på kort tid, men kraven på arenan har ökat nu när BoIS tagit setget upp i allsvenskan och därför är det nödvändigt att göra de här satsningarna, betonar bengt Nissler som inför nästa säsong hoppas kunna gå vidare med att bygga tak även över ståplatsläktaren och nya omklädningsutrymme.
Full rulle är det även för marknadschef Johan Nilsson vars telefon går varm både vad gäller sponsoravtal och biljetter till derbyt.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, det ringer konstant och intresset är enormt. Vi försöker vara så tydliga som möjligt, men folk är som galna efter biljetter, berättar Johan Nilsson som är mycket nöjd med det nya läktarbygget.
– Här handlar det om märkbara förbättringar som kommer att lyfta Idrottsplasen, men vi kommer bara att klara av publik på omkring 12000 och mit HIF blir det absolut fullsatt.
Och inte blir det lättare av att derbyt är premiärmatchen för BoIS i den allsvenska comebacken, dessutom har inga som helst rutiner hunnits slipas till. Pang på rödbeten med en gång alltså. Till bilden skall läggas att matchen också är den enda som spelas i de allsvenska premiäromgången.
– Visst är det spännande, men om det är helt lyckat med en sådan premiär vet vi först i efterhand. Nu gäller det att jobba på för att lösa problemen och göra det bästa möjliga av situiationen, poängterar Johan Nilsson och under tiden konstaterar Christer Torpling att försäljingen av årskort blir rekordartat.
– Räknar vi in alla som skall ha biljetter till varje match så är omkring 1200 årskort sålda och det finns de som köpt årskort bara för att vara säkra på en plats till premiären. En kille från Göteborg köpte fem årskort för att säkra platserna, avslutar Christer Torpling

UPP

Till arkivet