Annons

Milovanovic avgjorde på La Manga

Landskrona BoIS vände underläge 0-1 till seger med 3-1 i premiärmatchen på La Manga mot norska Bodö/Glimt.
Matchvinnare för BoIS blev Danijel Milovanovic som satte 1-1 och 2-1 i den andra halvleken och målskyttet avslutades av Matthias Eklund med tio minuter kvar att spela.
– Totalt sett en mycket bra genomkörare och efter en lite passiv inledning stod killarna upp bra och gav inte Bodö mycket utrymme, summerade en nöjd BoIS-tränare, Janne Jönsson som såg Per-Ola Ljung hamna på efterkälken efter dryga fem minuters spel och det slutade med att Bodö/Glimt tog ledningen med 1-0.
– Där kom P-O lite fel, men sen gjorde han en genomgående stabil match och trots att vi spelade lite darrigt i inledningen så skapade vi några bra chanser, så spelhumöret var det inget fel på, analyserade Janne Jönsson.
Efter tio minuter spel tvingades Johan Andersson utgå, han kände smärta i baklåret.
– Det verkade inte allvarligt, men vi ville inte ta några risker.
Istället kom Danijel Milovanovic in och han tackade för förtroendet genom att kvittera i början av andra halvlek och sedan ge BoIS ledningen.
– Danijel spelade mycket inspirerat och svarade för flera bra insatser, förutom målen. När Daniel Nannskog gick ut kom Magnus Kjellsson in till höger på mittfältet och Matthias Eklund avslutade på topp. Det gjorde han så bar att det resulterade i segermålet med tio kvar att spela.
BoIS försvar sattes på en hel del prov, men backlinjen Per-Ola Ljung, Magnus Torvaldson, Henrik Nilsson och Anders Friberg tog väl hand om Bodö/Glimts tre anfallare.
– Friberg jobbade bra på sin kant och ville gärna gå med upp i anfallet. På hans plats fick Per Vig spela de tio sista och förutom inledningen spelade försvaret stabilt. På mittfältet återfanns Matthias Eklund, Jesper Ljung, Hasan Cetinkaya och Håkan Söderstjerna, samtliga svarade för en klart godkänd insats.
– Extra plus för Håkan som svarade för flera riktigt bra prestationer. Med på La Manga är också Nigerianen James Okoli, stabil mittfältare bosatt i Holland som söker ny klubb.
– Det är för tidigt att säga något om hans kvalitéer, förhoppningsvis får han speltid på fredag när vi möter Sogndal. Men samtidig måste jag få testa de spelare som vi redan här, så det är en avvägning. Fortfarande besväras BoIS-truppen av en del skador, Gabriel Ucar och Patrik Sundström har missat större delen av försäsongsträningen och flera spelare har lite småskavanker.
– Men de är på bättringsvägen, så det går åt rätt hål, avslutade Janne Jönsson efter gårdagens segermatch.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser