Övertygande seger för BoIS

Efter två insnöade matcher lyckades Landskrona BoIS igår få till stånd en träningsmatch mot danska B 93 och det blev en enkel seger med 3-0 efter samma siffror i halvtid.
– Tidigare har vi bytt en hel del spelare, men nu lät jag killarna få en hel match och det såg riktigt bra ut, analyserade tränaren Janne Jönsson och ger försvaret ett extra plus.
– Det var genomgående stabilt och skönt att få hålla nollan.
BoIS fick en drömöppning med mål redan efter sex minuter spel, Danijel Milovanovic höll sig framme efter inlägg från Daniel Nannskog. Men för Milovanovics del tog matchen slut fyra minuter senare när han stukade foten och ersattes av Alexander Farnerud.
– Inget allvarligt, men det fanns ingen anledning att riskera något, underströk Janne Jönsson.
Alex Farnerud tackade för förtroendet genom att göra 2-0 efter 38 minuter spel, han kunde slå bollen i öppet mål efter snyggt förspel av Håkan Söderstjerna och Matthias Eklund.
Håkan Söderstjerna avslutade målfabrikationen med att via målvakten slå in 3-0 med bara minuter kvar av den första halvleken.
BoIS överlägsenhet kan sedan understrykas av att laget dessutom hade ett skott i ribban och ett antal missade frilägen.
– Skärpan kunde varit bättre, men totalt sett är jag nöjd. Vi stod upp bra i 70 minuter och det var viktigt att alla fick en rejäl genomkörare. De som inte spelade idag kommer att få chansen mot Högaborg på torsdag.
Vinterväglaget har flyttat den matchen från Landskrona till konstgräs i Hittarp.
I de bakre leden vaktade Mats Svensson målet övertygande, i fyrbackslinjen spelade P-O Ljung, Magnus Thorvaldsson (Karlsson) Henrik Nilsson och Anders Friberg.
På mittfältet spelade Matthias Eklund till höger med Hasan Cetinkaya och Jeppe Ljung i centrala positioner och Håkan Söderstjerna till vänster. På topp körde Daniel Nannskog hela matchen, Milovanovic ut efter tio minuter och ersatt av Alexander Farnerud. På lördag bär det av till värmen i La Manga för BoIS vidkommande och Janne Jönsson räknar med att hela truppen då finns med.
– Vi har lite småskavanker, men inget allvarligt. Jag räknar med att truppen är intakt till seriepremiären och det skall bli skönt att komma till spelbara planer efter de senaste veckorna vinterväder. Vad gäller kenyanen Jeff Oyandos så har han skickades hem igen, inget är bestämt, men på La Manga vill BoIS testa en annan spelare. Så än är den allsvenska truppen inte spikad.

UPP

Till arkivet