Pågarna efter Gubbarna i Wargo

De senaste åren har ”gubbarna” varit tongivande i Gubbarna/Wargo, men nu knackar pågarna på dörren och vill ta över taktpinnen för handbollen i stan.
– Det är precis som det skall vara, nu nöjer jag mig med att sitta på bänken och matcha laget, berättar en leende Anders Larsson och håller ett extra öga på sonen Christian som tillsammans med Stefan Johnsson, båda 15 år, räknas bland de stora talangerna som skall föra klubben tillbaka till rampljuset.
-Båda har de kvalitéer som krävs för att lyckas och kommer att bli betydelsefulla när vi tar steget upp i trean nästa säsong, påpekar Anders och tränaren Gert Malmros är full av tillförsikt inför framtiden nu när seriesegern är bärgad.
– Jag har haft två jättefina år och det finns en härlig entusiasm och glädje i föreningen, så är det upp till mig fortsätter jag gärna. Under Gerts ledning har G/W fått ordning på spelet och långsamt har de unga killarna också matchats in i laget.
Mot den bakgrunden lär det knappast bli höga odds på att han förlänger sitt kontrakt. Handbollen i Landskrona har befunnit sig i en lång ökenvandring som nu tycks närma sig slutet. När det såg riktigt dystert ut för anrika Wargo slog man samman sina påsar med veteranerna i ”Gubbarna”, därav namnet.
En målmedveten satsning på ungdomarna är nu på väg att ge resultat och ett litet ljus börjar skönjas i den tidigare så mörka handbollstunneln.
Ett namn att lägga på minnet är Emir Salkic, 21 år och stor liten lirare som klubben i det närmaste fått till skänks.
– Det är kring honom vi tänker bygga laget i framtiden, han är en stor talang och har fortfarande potential att utvecklas, avslöjar Gert Malmros som också matchat Christian Larsson och Stefan Johnsson flitigt under säsongen.
– Det är roligt att spela med A-laget, vi lär oss mycket och får ett fins stöd från de andra killarna, påpekar Christian och Stefan nickar iinstämmande.
Samtidigt som det går bra för ungdomarna så finns de rutinerade lirarna kvar som Bela Hegedüs, Mats Sandberg, Anders Grahn och rutinerade målvakten Leif Nilsson, för att nämna några.
– Vi kan få en fin mix av ungdomlig entusiasm och rutin, vilket kan behövas när vi tar steget upp i trean. Då kommer vi att möta mycket tuffare motstånd, poängterar Gert Malmros avslutningsvis.
Förutom seriesegern är målet för Wargo att avsluta serien obesegrade och så här långt ser det riktigt bra ut även vad avser den detaljen. Laget har gått fram som en slåttermaskin och radat upp segrarna. Åter syns ett lite ljus för handbollen i stan.

UPP

Till arkivet