2-2 i gräspremiären på hemmaplan


Idag spelade Landskrona BoIS sin tredje match på mindre än en vecka och fick oavgjort 2-2 (2-1) mot danska division I-laget Köge.

BoIS började klart bäst och redan efter tio minuter hade Magnus Kjellsson ett friläge efter en vacker framspelning av Daniel Nannskog. Kjellsson hade dock inte siktet inställt just då och missade knappt.
I matchens 25:e minut gjorde dock, den för dagen mycket pigge Daniel Nannskog 1-0 till BoIS.
Efter en försvarstabbe av danskarna kom Nannskog fri och kunde enkelt rulla bollen i nät.

Danskarna kom successivt in i matchen och kunde i den 35:e minuten kvittera efter ett genombrott på högerkanten.
Bortalaget hade också ett ribbskott innan BoIS, i halvlekens sista minut gjorde 2-1 genom Magnus Kjellsson.

Den andra halvleken var inte lika underhållande som den första.
Danskarna fick ett gyllene tillfälle att kvittera i matchens 58:e minut då de fick en straff. De slog den dock inte bättre än att Mats Svensson kunde klistra bollen.
BoIS hade ett par halvchanser, den bästa hade nog Håkan Söderstjerna, som förövrigt var mycket bra, men efter att ha dribblat av ett par danska försvarare slog han bollen en meter utanför målvaktens högra stolpe.
I den 88:e minuten föll matchens sista mål. Det var en Kögespelare som fick väl mycket tid på sig och kunde prickskjuta in kvitteringen.

Håkan Söderstjerna tillhörde planens bästa spelare och var själv nöjd efter matchen,
– Planen var i mycket bra skick, men sista halvtimmen var tung. Min egen insats var klart godkänd, säger en nöjd Söderstjerna efter matchen samtidigt som han hälsar på några av sina gamla polare i Köge.

Totalt sett var det en hyfsad match men det syntes tydligt att laget ligger i hårdträning,
– Vi var lite sega benen i dag, det är dock inte konstigt med tre matcher på en vecka och samtidigt mycket styrketräning, säger BoIS-tränaren Janne Jönsson efter matchen och fortsätter,
– Jag är halvnöjd med vår insats. Vi måste dock höja oss ett snäpp innan jag är helt nöjd.

För andra matchen i rad testades Kenyanen Jeff Oyando. Hans insats var inte lika bra som i den förra träningsmatchen men BoIS har bestämt sig för att testa honom ytterligare en vecka,
– Ja, vi vill se honom en vecka till. Det innebär att han även kommer att spela mot Farum på tisdag innan vi bestämmer oss, avslutar Jönsson.

Bäst i BoIS var Daniel Nannskog, Håkan Söderstjerna samt Alexander Farnerud som kom in i andra halvlek.

På tisdag är det alltså dags för en ny match för BoIS, då Farum kommer på besök och Janne Jönsson hoppas på att Hasan Cetinkaya, Danijel Milovanovic, Gabriel Ucar och Magnus Torvaldson finns med då.

UPP

 

Till arkivet