Pontus Farnerud nöjd med debuten

Landskronasonen Pontus Farnerud debuterade i A-landslaget i fotboll när Sverige igår mötte Grekland i Thessaloniki.
– Med tanke på allt runt omkring är jag ganska nöjd. Jag hittade rätt balans i spelet och nu känns det skönt att debuten är avklarad, säger Pontus på telefon efter att just ha stiget av planet i Nice.

Och visst skötte sig Pontus bra. Han kom med bra i matchen direkt men fick en stukning i foten i mitten av första halvlek som hämmade honom,
– Ja, jag stukade foten och hade lite ont efter det. Den är ganska svullen idag så jag haltar lite och jag ska till Monacos läkare klockan 15 för att får ett utlåtande. Jag hoppas dock på att det går över fort.
Stukningen gjorde att Pontus försvann en aning från spelet. Han tejpades i pausen och bestämde tillsammans med Lagerbäck/Söderström och läkaren att han skulle försöka att spela även i andra halvlek. Nu bar det sig inte bättre än att Pontus fick utgå efter den 60:e minuten och ersattes av Heerenveenproffset Stefan Selakovic.
Totalt sett är dock Pontus nöjd och han tror inte att han minskat sina chanser att tas ut i VM-truppen som reser till Japan till sommaren,
– Nej, jag hoppas inte det. Jag tycker att jag klarade mig bra. Det är en oerhörd ära att få spela i landslaget och jag hade blivit jättestolt om jag hade blivit uttagen i VM-truppen.
Pontus har varit ordinarie i U 21-landslaget under flera år men är nu för gammal, – Ja, därför var det skönt att A-lagsdebuten kom så pass fort. Annars är det lätt att man hamnar i ett mellanläge mitt emellan landslagen, avslutar en trött men nöjd Farnerud.

UPP

Till arkivet