Lyckad debut för Jeff Oyando

Snacka om lyckad debut, efter en dryg halvtimme slog Jeff Oyando till och gav BoIS ledningen med 1-0 i gårdagens träningsmatch som som slutade oavgjort, 2-2.
– Jeff spelade hela matchen och gjorde en mycket bra intryck. Lite problem med positionerna, men överlag en klart godkänd debut, förklarade BoIS-tränaren Janne Jönsson som kommer att matcha nyförvärvet från Kenya mot Köge på lördag innan beslut fattas om ett eventuellt kontrakt.
Jeff Oyando spelade centralt på mittfältet, i första halvlek tillsammans med Jeppe ljung som gjorde sin första match för säsongen. Och i den andra med nya stjärnskottet Jonas Olsson, 18 år, som nu gjorde sitt första framträdande med A-laget.
– Båda svarade för fina insatser och för att vara första matchen på gräs såg det bra ut.
På topp spelade Johan Andersson tillsammans med Daniel Nannskog och det var dessa båda som i en snygg kombination bäddade för Jeff Oyandos ledningsmål.
Mats Svensson var tillbaka i målet och svarade för en stabil insats liksom nyförvärvet Anders Friberg som den här gången fick en hel match som högerback.
– Anders var en frisk fläkt och det märktes att han var spelsugen, underströk Janne Jönsson.
Bröndby kvitterade på nick med tio minuter kvar att spela och tog ledningen när tre minuter återstod. Då såg BoIS ut som förlorare.
Men Håkan Söderstjerna ville annorlunda. I matchens sista minut satte han en frispark i muren, men returen tog han själv hand om och placerade i nätmaskorna.
– Håkan spelade hela matchen och visade prov på en hel del fina kavlitéer, så totalt sett var det en fin gräspremiär, avslutade Janne Jönsson som räknar med att årets hemmapremiär spelas på gräs i Borstahusen mot danska Köge.

UPP

Till arkivet