Annons

Hedersmedalj till Thord Olsson

Familjeföretaget Parajetts ägare, Tord Olsson blev förvånad när han fick veta att han utsetts till mottagare av Landskrona kommuns hedersmedalj för år 2002.
– Eftersom företaget genomlidit ett svårt år med uppsägningar och omställning av produktionen, så blev jag förvånad när jag fick beskedet. men det är ett modigt beslut och självklart är jag stolt över utmärkelsen, poängterade Thord Olsson när kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson igår presenterade kommunens 43:e medaljör sedan starten 1969.
– Inom delegationen ser vi inte till ett enskilt år utan till en lång gärning och där har Thord Olsson uträttat mycket som varit till gagn för kommunen, betonade Gösta Nilsson och hänvisade till minnesgåvodelegationens motivering.
– Där påpekar vi att Thord Olsson som vd visat prov på goda ledaregenskaper och att han dessutom är en hängiven ambassadör för Landskrona med ett genuint kultur- och idrottsintresse. Han har visat ett stort engagemang i kommunens idrotts- och kulturliv.
När krisen slog mot Ericsson fick Parajett en rejäl släng av sleven och det kostade bolaget 200 miljoner kronor. En effekt av nedgången var att 150 personer förlorade jobbet och idag jobbar omkring 250 personer inom olika avdelningar av familjeföretaget som såg dagens ljus redan 1893, då som Sydsvenska Biljettryckeriet.
Där började Thord Olssons far, Sture arbeta som försäljningschef 1933 och två år senare tog han över som vd och köpte även aktiemajoriteten. Även om namnet Parajett funnits länge så var det först 1946 som bolaget tog namnet och 1959 lämnade man centrum och flyttade ut till den nuvarande anläggningen vid Ringvägen.
Efter 41 år som vd överlämnade Sture vd-stolen till sonen Thord som i sin tur tackade för sig som vd så sent som i november förra året. Idag heter vd:n Lars Nilsson.
– Men jag är kvar som ägare och har många andra järn i elden, berättar medaljören som vid 54 års ålder fortfarande har många järn i elden.
– Jag ser mig som entreprenör och har engagerat mig i bolag som IT-gården, ett reklamföretag och en del annat. För Parajetts vidkommande upplever jag att den akuta krisen är över och att vi nu klarat omställningen för att jobba vidare. För bolagets vidkommande ser jag lust på framtiden.
Vad Parajett gjort är att man lämnat det rena blankettryckandet och istället anpassat verksamheten till dagens moderna datakrav.
– Vi har tappat deklarationsblanketterna, de trycks nu tillsammans med Bingolotto, konstaterade han med ett leende och underströk samtidigt att parajett istället trycker Svenska Spels spelkort.
– Dessutom har vi hand om utskicken av pensionsbeskeden som skickas ut under de kommande veckorna. Och det är denna kombination av tryck och datateknik som är framtiden. Inom kulturvärlden har Tord Olsson backat upp projekt som Tycho Braheutställningen och Skulpturparken.
När Landskrona BoIS stod vid ruinens brant 1994 var han med i styrelsen och medverkade i det tuffa saneringsarbetet. Han har dessutom varit aktiv i Tennisklubben under många år.
– Men nu nöjer jag mig med att följa idrotten som åskådare och jag hoppas verkligen att BoIS håller koll på ekonomin och klarar nytt kontrakt i allsvenskan. Medaljen delas ut vid en högtid den 4 april då 79 kommunalt anställda med 25 anställningsår, rekord, får sina utmärkelser.

UPP

Annons
 

Dataproblem på LA-net

2002-02-13
Servern kraschade och allt material efter den 6 februari försvann. Problemen på LA-net har bl a drabbat Landskrona Direkt som inte kunnat uppdatera sidorna. Men nu är vi igång med att återställa sidorna och förhoppningsvis skall jobbet vara klart under dagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser