BoIS testar kenyan

BoIS kör en ”Örebroare” och testar kenyanen Jeff Oyando, 24 år, inför comebacken i allsvenskan.
Som bekant har Örebros båda anfallare Paul Oyuga och Boniventure Maruti gjort succé i allsvenskan och nu har de tipsat Oyando om spel i Sverige.
– De berättade för mig om Sverige och att här är bra. Om svensk fotboll vet jag bara att den är mycket fysisk, förklarade Jeff Oyando som igår kom från ett soligt Kenya till ett grått och regnigt Landskrona för ett första träningspass med laget.
– Jag kommer att stanna här en vecka, sen får vi se om det bli någon fortsättningen, berättade Jeff som är en defensiv mittfältare och till vardags spelar i den kenyanska klubben Tuskar FC.
Jeff Oyando har spelat två A-landskamper och samtliga U 23-landskamper som ingår i OS-kvalet. Och fotbollstradition finns i familjen, Jeffs far Joe har varit förbundskapten för det kenyanska landslaget.
Bois-tränaren Janne Jönsson räknar med att matcha Jeff Oyando i de båda träningsmatcherna som BoIS spelar den här veckan, Bröndby på onsdag i Köpenhamn och hemmapremiären mot Köge på lördag.
– Jag vet inte mycket om Jeff, men räknar med att få en del besked under veckans träning. Förmodligen kommer han att få speltid redan på onsdag och kanske hela matchen på lördag. Men det avgörs av vilket intryck han gör på träningen.
Själv har Jeff Oyando aldrig varit i Europa, men genom kamraterna i Örebro har han fått en del information.
– Fotbollen är bra här och jag tror att jag kan utvecklas som spelare i Sverige. Jag har varit i Asien tidigare, men detta är mitt första besök i Europa.
Alla som haft möjlighet att följa de afrikanska mästerskapen som avgjordes i helgen vet att fotbollen i Afrika är på stark frammarsch och själv tippar Jeff Oyando att en afrikansk nation kan nå semifinal i sommarens VM-slutspel.
– Kamerun eller Senegal, de är mycket bra, analyserar han och ger Sverige en bra chans mot Nigeria som spelar i den svenska VM-gruppen.
– Nigeria är på väg nedåt, laget har inte samma styrka som tidigare. Om en vecka avgörs det om Landskrona BoIS gör en ”Örebroare”?

UPP

 

Till arkivet