Nya ambassadörer för Landskrona

Med anledning av att Landskrona BoIS har tagit steget tillbaka till Allsvenskan har Landskrona BoIS supporterklubb Black & White, Landskrona kommun samt AB Landskronahem beslutat sig för denna händelse inte ska undgå någon i fotbollssverige.
En gemensam satsning ska göra Black & White till Sveriges bästa supporterklubb och BoIS ska verkligen känna att de har hela Landskrona bakom sig under den kommande säsongen.
– När vi säger att Black & White ska bli bäst så menar vi det också. Störst kan vi naturligtvis aldrig bli men när det gäller att ge BoIS vårt stöd så gör den här satsningen att vi kan utveckla vårt engagemang såväl på läktarplats som i andra sammanhang, säger Black & Whites ordförande Roland Telin.

För att detta ska bli verklighet så stöttar Landskrona kommun supporterklubben med pengar som bland annat kommer att användas för att skapa en härlig inramning på hemmamatcherna.
Dessutom kan kommunen tänka sig att subventionera bussar till bortamatcher samt bekosta tryckningen av supporterklubbens medlemstidning ”Halvtid”.
– De TIFO-prylar som skapar den speciella feststämningen på matcherna är hemskt dyra så detta blir ett välkommet tillskott i kassan. Även Landskrona BoIS har lovat att satsa pengar på Black & White så vår TIFO-grupp kommer nu verkligen att ha möjligheter att sprida vårt randiga glädje över fotbollssverige. När det gäller bortaresorna hoppas vi att fler än kommunen visar intresse att sponsra bussar till de matcherna, säger Roland Telin och fortsätter,
– När det gäller ”Halvtid” är den ju redan Sveriges bästa supportertidning. Nu kan den bara bli ännu bättre.

Tanken på Black & White som ambassadörer för Landskrona väcktes av fritidschef Bengt Nissler och stämmer väl in i den satsning på att profilera kommunen som pågår.
– Landskrona BoIS agerande i de högsta serierna har under mer än 80 år haft en djupt rotad förankring i staden. Ränderna går aldrig ur… Supporternas stöd är nu oerhört viktigt. En svag ”klack” ger ingen stämning och en stark ”klack”, som missköter sig gagnar ingen. Däremot ett Black & White med många medlemmar i olika åldersgrupper, som förstår att stötta BoIS på bästa sätt och som framför allt förstår vikten av att uppträda anständigt på matcherna skulle kunna bli en stor tillgång för BoIS och kommunen. En sådan ”klack” är vi beredda att satsa på, säger Bengt Nissler och fortsätter,
– Alltså, min förhoppning är att när B&W uppträder skall arrangerande förening, polis med flera aldrig behöva att oroa sig eller anslå extra resurser för bevakning med mera. Man skall kunna lita på B&W. Detta skulle bland annat medialt kunna ge alla inblandade en mycket stor goodwill.

Som en del av den allsvenska satsningen ställer AB Landskronahem en ny lokal till förfogande för Black & White. En lokal som är både större och billigare än supporterklubbens tidigare lokal.
– Vi välkomnar B&W till Karlslund. Supporterklubbens aktiviteter kommer att gagna området i allmänhet och Karlsundstorget i synnerhet. Det skapar dessutom ännu bättre möjligheter för våra fotbollsintresserade hyresgäster att odla sitt fotbollsintresse, säger Göran Jingborg VD för Landskronahem.

– Lokalen är perfekt på alla sätt. Den ligger på det nyrenoverade Karlslundstoget, bara några hundra meter från Landskrona Idrottsplats så det kommer att bli den naturliga samlingspunkten för ”klacken” innan match. Våra hyreskostnader kommer att minska betydligt vilket också medför att vi kan satsa mer på arrangemangen runt matcherna under kommande säsong.

– Den större lokalen och tillgången till torget inbjuder också till arrangemang som vi inte tidigare kunnat anordna. Vi planerar för en riktig folkfest till sommaren och nu kommer vi att kunna satsa på alla de ungdomar i Landskrona som vi vet håller på BoIS men som vi inte kunnat nå ut till tidigare, säger Roland Telin som, liksom hela Landskrona, redan har siktet inställt på den garanterat utsålda allsvenska premiären mot Helsingborgs IF i april månad.

UPP

Till arkivet