Vårtecken i Lustbåtshamnen

Ett lika säkert vårtecken som årets första tussilago är det när Poul W Lorenzon slår upp portarna till Seglarpaviljongen. I går var det dags igen.
Seglarpaviljongen i Lustbåtshamnen förknippas av många som en renodlad sommarrestaurang, något som Poul hoppas kunna ändra på.
-Jag hade smygpremiär redan i torsdags och rykte måste ha gått snabbt för hela helgen har det varit fullt. Det var till och med så pass bra att folk satt ute i söndags och åt, säger en något överraskad Poul.

Seglaren är sig likt för besökaren men för personalen i köket har det blivit en hel del förändringar,
– Vi har gjort en omfattande renovering av köket för att underlätta arbetet.
Poul har gjort sig känd för att ha lite annorlunda arrangemang, något han tänker fortsätta med,
– Vi kommer att fortsätta med After work på fredagarna, jazz på söndagarna och Irländsk afton den sista torsdagen varje månad. Vi kommer även att arrangera temaaftnar, en av dessa kommer att vara en annorlunda viltafton där bland annat bäver ska serveras.
Ett annat populärt inslag är att Poul tar med sig sina stamgäster på utflykt.
– Ett besök hos någon av mina kolleger i Dansk Gastronomisk Laug är inte otänkbart, säger Poul och berättar entusiastiskt vidare om sällskapets traditionella syn på matlagningskonsten.
Mer om Pouls kulinariska färdigheter kommer du snart att kunna ta del av här på Landskrona Direkt. Redan nu på fredag kommer Poul att presentera ett recept som inte ingår i var mans kokbok.

UPP

Till arkivet