Jobben räddade på Bruces

Jobben är räddade för de drygt 100 varvsarbetare som riskerade att bli arbetslösa när orderboken på Bruces Shipyard i Landskrona gapade tom. Nu har varvet erhållit en order på två pråmar som innebär att företagsledningen dragit tillbaka varslet som lades i början av december.
Det har inte gått att nå vd Leif Klevström för en kommentar, han är just nu i Norge för att avsluta arbetet med lyxkryssaren ”The World of ResidenSea” som om några veckor skall levereras. Dock var Leif Klevström optimist redan när han tvingades lägga varslet på länsarbetsnämnden.
– Vi jobbar vidare och jag är optimistisk. Vi har lagt offerter på både stora och mindre jobb. Ju fler sådana offerter som är ute desto större är chansen att få jobb, sa Leif Klevström då och nu har han alltså fått rätt.
Anledningen till Bruces akuta kris var att bygget av lyxkryssaren ”The World of ResidenSeas” systerfartyg skjutits på framtiden och därmed uppstod ett gap i Bruces orderbok. Nu är den luckan igentäppt och jobben räddade på Sveriges största varv.
Dessutom finns ytterligare beställningar inom räckhåll, men än är inget klart vad gäller de beställningarna. Bruces har idag 250 fast anställda och dessutom jobbar ett hundratal entreprenörer i produktionen.

UPP

Till arkivet