BoIS vände 0-3 till seger 4-3.

Landskrona Bois vände underläge 0-3 till seger 4-3 i årets första träningsmatch mot danska B93.
– Vi hamnade lite oturligt i underläge med 3-0, men killarna repade bra mod och fortsatte spela en vägvinnande och positiv fotboll. Med undantag för de sista femton i första halvleken var jag nöjd med insatsen, summerade tränaren Janne Jönsson som såg fjolårets utropstecken i Superettan, ungdomarna Johan Andersson och Alexander Farnerud visa prov på fortsatt positiv utveckling.
– Johan spelade i en ny roll som central mittfältare och skötte sig mycket bra den timmen han orkade. Han svarade också för vår reducering till 1-3 snyggt framspelad av Alex, berättade Janne som lät Alex variera mellan rollen som forward och mittfältare.
– Alex svarade för flera fina prestationer och kostade på sig att missa ett friläge innan han fastställde slutresultatet med bara minuter kvar att spela. B93 tog ledningen efter en halvtimmes spel, Magnus Torvaldsson, nej inget nyförvärv, han hette tidigare Karlsson, styrde olyckligt bollen förbi en chanslös Mats Svensson i Boismålet.
– Då tappade vi lite av vårt spel och B93 fick komma fram lite för enkelt, menade Janne Jönsson som sedan såg två distansskot leta sig in bakom mats Svensson innan Bois hittade rätt genom Johan Andersson.
– Sen ägde vi matchen i den andra halvleken och hade ytterligare några fina chanser att öka på målskörden.
Bäste målskytt blev annars Hasan Cetinkaya som satte såväl 2-3 som 3-3 efter några snygga kombinationer.
Bois saknade bl a nyförvärvet Anders Friberg som fortfarande besväras av en fotskada. Dock inte värre än att han finns med i laget när det bär iväg till Turkiet på fredag.
Bois började med PO Ljung, Magnus Torvaldsson, henrik Nilsson och Per Vig i backlinjen.
Vig och Torvaldsson gick ut i paus och ersattes av Linus malmqvist och Afo Dodoo.
På mitten startade Matthias Eklund, Johan Andersson, Hasan Cetinkaya och Håkan Söderstjärna. Här kom sedan både Kjelle och Alex med i spelet.
På topp körde Milovanovic och Nannskog medan Alex fick hoppa in för att sedan ersätta Johan när denne blev trött på mittfältet.
– Överlag en godkänd premiär, stabilt med undantag för några smärre missar, avslutade Janne Jönsson.
Bois kommer under våren att träningsspela enligt följande;
29/1 B 93 – BoIS,
10/2 Frem – BoIS,
3/2 Bröndby – BoIS
16/2 BoIS – Köge
19/2 BoIS – Farum
23/2 FC Köpenhamn – BoIS
28/2 BoIS – Högaborg
4/3 BoIS – Bodö/Glimt (La Manga)
8/3 BoIS – Sogndal (La Manga)
12/3 BoIS – Halmstads BK
14/3 BoIS – Ystad
19/3 BoIS – Trelleborgs FF
23/3 Malmö FF – BoIS
30/3 BoIS – Gefle
1/4 BoIS – Ängelholms FF

UPP

 

Till arkivet