”Fransk” falukorv anmäld

Falukorv eller inte, det är frågan för Livsmedelsverket, skriver NST/HD.
Detta sedan en privatperson anmält SP Chark i Asmundtorp för att tillverka och marknadsföra ”Fransk falukorv med vitlök”
– Jag hittade produkten i kyldisken på Hemköp på Infarten. Jag bad personalen att ta bort korven då falukorv är märkesskyddat och bara får innehålla vad som föreskrivs. Vitlök är inte en vedertagen ingrediens i falukorv, säger anmälaren Anton Johansson till HD/NST.
Innehavaren av SP Chark i Asmundtorp, Stefan Petersson, tycker att det hela är en storm i ett vattenglas.
– För det första är vitlök en krydda. För det andra deklarerar vi på tre ställen på förpackningen att korven innehåller vitlök. Detta kan aldrig vara ett brott mot varumärkeslagen, säger Stefan Petersson till tidningen.
Livsmedelsverket fattar beslut i frågan på torsdag.

UPP

 

Till arkivet