Socialminister besöker Landskrona

Socialminister Lars Engqvist besöker Landskrona den 4 februari. Meningen med besöket är att studera kommunens äldreomsorg.
På kvällen kommer Engqvist att medverka vid Arbetarekommunens medlemsmöte.
Lars Engqvist blev 1998 Integrationsminister, efter valet 1998 biträdande finansminister och sedan 12 november socialminister.
– Även om jag är starkt politiskt engagerad och jobbar med politik på heltid, så ser jag mig själv som journalist, skriver Lars Enqvist på sin presentationssida.
Som socialminister vill jag återställa jämlikhetsperspektivet och göra fler medvetna om de klasskillnader som finns i det svenska samhället. Det viktigaste är att fler får komma in i välfärdssystemen och att bekämpa den genuina fattigdomen.
– Vi som har det bra måste sluta att gnälla på skatterna, ska det ske några skattesänkningar måste det vara för låginkomsttagarna.
– Personligen vill jag, och många med mig tror jag, hellre leva i ett samhälle utan tiggare än att sänka skatten för medelklassen.
– Ett problem idag är att många människor inte kommer in i försäkringssystemet och att över en halv miljon personer är beroende av socialbidrag. Jag skulle vilja ha en socialpolitik som bygger så lite som möjligt på behovsprövade bidrag, men viktigast är att fler får arbete och att färre människor blir beroende av socialbidrag.
– Prioriterade frågor de närmaste åren är att den sociala omvårdnadssektorn måste få mer resurser. Om jag skissar på vad jag vill göra är det att rätta till brister i äldreomsorgen och vården, förbättra situationen för de fysiskt eller psykiskt funktionshindrade och öka antalet platser i missbrukarvården.

UPP

Till arkivet