Uppsalaföretag tar över Karnevalen?

Allt tyder nu på att företaget Evenemang Uppsala kommer att arrangera årets karneval.
Det står allt mer klart att det blir ett företag från Uppsala som står som arrangör för årets upplaga av Landskronakarnevalen.
Företaget heter Evenemang Uppsala och som namnet förtäljer håller de hus i Uppsala.
– Det ska inte innebära något hinder. Personligen har jag erfarenhet av andra större arrangemang i städer utanför Uppsala, bland annat så har jag varit inblandad i den alpina världscupen i Åre samt friidrotts-VM i Göteborg, säger en av Evenemang Uppsalas ansvariga Anders Pettersson och tillägger,
– Det är viktigt att vår dialog med kommunen, dess näringsliv samt befolkningen fungerar. Gör den det blir det säkert lyckat.

Det slutgiltiga beslutet om vem som får i uppdrag att arrangera karnevalen tas vid Vänliga Landskronas styrelsemöte kommande tisdag. Efter det kommer kommunstyrelsen att behandla frågan den 4 februari. Anledningen till att man redan nu kan peka ut Uppsalaföretaget som arrangör är att de är de enda som finns kvar som aktuella arrangörer.
– Det är klart att det inte är den bästa lösningen att arrangören inte kommer från Landskrona, men det viktigaste är att det blir en karneval, säger Vänliga Landskronas samordnare Frank Haglund.
Tidigare fanns även Bertil Hallengren med i bilden som arrangör men hans förslag fick avslag av Vänliga Landskrona,
– Ja, vi kom inte riktigt överens. Han ville bland annat bygga ihop karnevalen med ett contrymusikarrangemang helgen innan, men det var varken vi eller kommunen intresserade av.
Hallengren bekräftar,
– Det var inga knepiga grejer men så är det. Det viktigaste är att det blir en karneval och inte vem som står för arrangemanget.

Några punkter runt årets karneval är redan klara. Den kommer att äga rum mellan torsdagen den 25 och söndagen den 28 juli. Den geografiska sträckningen kommer att vara ungefär som för två år sedan. Klart är också att det kommer att finnas minst 250 professionella dansare i det stora karnevalståget.

UPP

Till arkivet