Annons

Småföretagare lurade på nätet?

I dagens nummer av Landskrona Posten/HD avslöjas att flera småföretagare i kommunen anser sig blivit lurade av ett företag som tecknat kontrakt för annonsering via en Internetportal.
Vad Landskrona Direkt erfar rör det sig om 12 småföretagare i Landskrona som känner sig lurade av ett företaget som sålde annonser för Internetportalen – www.portalia.nu.
Under hösten kontaktades företagen och de skulle då gratis få prova på annonseringen under tre månader.
– Ja, eftersom jag först skulle få prova på i tre månader och sen avgöra om det var något för mig tyckte jag att jag kunde testa det, säger fotograf Sayed Kathib, en av de drabbade till Landskrona Direkt.
– Men ingen återkom och inga av de av företaget utlovade marknadsföringskampanjerna för portalen syntes till så man blev milt sagt överraskad när det senare kom en faktura på 8.000:-, fortsätter Kathib och tycker att det hela är en olustig “soppa” och tillägger
– Alla företagen som finns med på portalens Landskrona avdelning känner sig grundlurade.
Något som Olle Pettersson på Sandgren & Pettersson Foto Expert AB intygar,
– Försäljaren lovade guld och gröna skogar och jag gick med på en tremånaders gratis period, men har istället fått en faktura på drygt 11.000 kronor. Minst sagt olustigt, säger Pettersson.

Birgitta Persson, känd moderatpolitiker i kommunen, anlitades av annonsförsäljningsföretaget som säljare på halvtid.
Hon säger,
– Företaget hittade mig genom min CV som finns upplagd på arbetsförmedlingens hemsida. Jag antog en halvtidsanställning i oktober och annonserna var inte speciellt svåra att sälja då jag av uppdragsgivaren kunde utlova att annonsen var gratis året ut och att kunden skulle erhålla ett brev samt besök av en säljare innan en fakturering skedde. Jag känner mig själv lurad av företaget och slutade redan efter bara två veckors anställning. Då hade jag börjat misstänka att allt inte stod rätt till. Jag hoppas verkligen inte detta ska leda till något obehag för de fem kunderna som jag hade kontakt med.

Annons
 

På Internetportalens kundtjänst svarar Paul, han säger,
– Jag är förvånad, och det är mycket tråkigt när en sådan situation uppstår. Vi har fått väldigt bra respons från många av våra kunder. Vi har levererat vad som lovats i avtalen och jag uppmanar missnöjda kunder att omgående kontakta oss. Vi hoppas naturligtvis på en positiv framtid i Landskrona och vi har inget att dölja. Vi rekryterar numera själv annonsörer, avslutar Paul.
Någon representant för annonsförsäljningsföretaget har ej kunnat nås för en kommentar.
Flera av Landskronaföretagarna har nu gemensamt anlitat en jurist som får sköta kontakterna med det annonssäljande företaget.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser