Andy hoppas på VM-slutspel


Tysklandsproffset Andreas Jacobsson har siktet inställt på landslaget och VM-slutspelet.
– Det blev en positiv överrakning när jag fick chansen igen och det är en ära att få spela i landslaget. Skulle det sedan räcka hela vägen till VM så ser jag det som en bonus, att spela med landslaget är det finaste jag kan tänka mig, berättade Andreas som under julvilan passade på att vara prisutdelare vid BoIS traditionella julcup.
– Det är roligt att se alla duktiga spelare och jag var nog med ett tiotal år med Teckomatorp innan jag som 17-åring tog steget över i Bois, minns Andreas som själv är mycket nöjd med sina höst i Hansa Rostock.
– Jag har nog aldrig varit bättre under höstspelet och laget har också fått lite flyt, analyserar den skicklige mittbacken som efter några års tystnad åter är aktuell för det svenska A-landslaget.
– Det är viktigt att spelet fungerar i klubblaget och just nu går det mycket bra för egen del, så jag är nöjd. Andy håller väl koll på vad som händer på hemmafronten och BoIS entré i allsvenskan är något han ser fram emot att följa från tysk horisont.
– Det kommer att bli tufft, steget från ettan till allsvenskan är stort. Får man sju, åtta chanser i ettan så handlar det om två, tre i allsvenskan. Men jag tror att BoIS har lite bättre chanser att hänga kvar nu, för så många skador som vi drabbades av 1994 kan knappast vara möjligt en gång till.
Och Andreas Jacobsson är inte främmande att avsluta sin karriär i Sverige och varför inte BoIS.
– Nu har jag några år kvar på mitt kontrakt och inga tankar på att sluta, förklarar den duktige mittbacken diplomatiskt. Efter BoIS senaste allsvenska äventyr tog Andy steget över till HIF och upplevde där höjdpunkten i karriären så här långt med SM-guld. Men han gör samtidigt ingen hemlighet av att BoIS är klubben i hans hjärta.
– Båda har betytt mycket för mig, men det var i BoIS allting började så därför känner jag lite extra för BoIS, avslutar Andreas Jacobsson var mål nu är att klara nytt kontrakt med Hansa Rostock och i fjärran hägrar sedan ett blågult VM-slutspel.

UPP

Till arkivet