Landskronaförfattare signerade alster


Igår, lördag, hade två Landskronaförfattare signeringsstunder.
Först ut var Jonas Berg, nyss hemkommen från en solsemester, som satt på Landskrona Bokhandel och signerade sin senaste bok ”Så enkelt i solen”. Berg har i och med boken gett ut tre alster varav det första som kom 1998, ”Jag kan lova att det aldrig blir som i filmerna du älskar” är slutsåld.
– Ja, den gick riktigt bra, men biblioteken köpte nog hälften av böckerna. Det spelar i och för sig ingen roll, då är det fler som kan ta del av boken, säger Berg till Landskrona Direkt.
Efter den andra boken ”Alltid denna förbannade jakt” blev Berg medlem i Sveriges författarförbund, vilket bland annat innebar att han kunde söka föreningens stipendium,
– De delar ut stipendium varje år och jag har kunnat del av dessa, säger Berg och fortsätter,
– Som Landskronaförfattare har jag ansökt om stadens kulturstipendium under cirka 10 år utan att lyckats få det, trots att jag vet att många i kommunen köpt mina böcker. Det bevisar att det är svårt att bli profet i sin egen stad.

Den andra författaren som signerade böcker under lördagen var journalisten Stefan Lindqvist som samlat de bästa ”Slagskotten” i en bok.
Slagskott är en fredagsspalt i tidningen Nordvästra Skånes Tidningar där Lindqvist kåserar fritt om allt från aktualiteter till gamla minnen.
Författaren befann sig på årets upplaga av Nightcap där han sålde sin debutbok och att det var uppskattat visade antalet besökare,
– Ja, det har gått över förväntan, säger Lindqvist och förklarar vidare,
– Det var tanken att boken skulle släppas nu, lagom till jul. Faktum är också att det knappast finns ett bättre ställe att synas på än här i och med den stora publiken.

Till arkivet