Favoritfall i Nightcap


Det var fullsatt och festligt, rent av publikrekord med över 2000 betalande åskådare, när den 21:e upplagan av Nightcap igår gick av stapeln i Idrottshallen.
Det mesta var sig likt, efter gruppspelet stod Landskrona BoIS som obesegrad vinnare i Grupp A, där dock BK Fram stod upp bra och spelade oavgjort 2-2 mot allsvenskarna.
I grupp B gick det om möjligt än bättre för Team NST som vann samtliga sina gruppspelsmatcher.
Mycket talade för att BoIS och Team NST för åttonde gången skulle få gör upp om titeln. Först skulle bara semifinalerna klaras av.
I den första semifinalen ställdes BoIS mot ett inspirerat Asmundtorps IF. AIFs rutinerade manskap, visade ingen respekt för BoISarna och tog också tidigt ledningen i matchen. BoIS kunde dock kvittera genom Johan Andersson och matchen böljade fram och tillbaka. En knapp minut in i ”sudden death” slog så den förre detta BoISaren Peter Oltner till och fastställde slutresultatet till 2-1, skräll nummer ett var ett faktum.
– Det blev lite utomhusfotboll av det. Domarna tillätt alldeles för tufft spel och det var knappast något som premierade den tekniska fotbollen, tyckte BoIS-coachen för dagen Bernt Lindgren och tillade,
– Vi blev alldeles för stressade och det var dåligt av oss att inte kunna behålla lugnet. Klart jag räknat med att vi skulle vinna men det är små marginaler inomhus.
I semifinal två mötes Team NST och BK Fram och även här skrevs slutsiffrorna till 1-2.
Bara en gång tidigare i cupens historia har det hänt att BoIS eller Team NST inte stått som den ena finalparten.
Det skulle visa sig vara Peter Oltners stora dag. Först sänkte han BoIS och stod sedan för finalens båda mål vilken innebar att Asmuntorps IF stod som slutsegrare av Nightcap 2001 och därmed också fick revansch på förra årets finalförlust.

Till arkivet