Lyft för boxningen i nya lokaler


Flytten till Idrottshallen har blivit ett lyft för Landskrona Boxningsklubb, men det är inte helt problemfritt.
– Tyvärr saknar vi ledare, men vi jobbar med att försöka lösa problemet till årsmötet nästa år, förklarar veteranen Torsten ”Topsy” Lindblom som redan 1939! började boxa med föreningen.
Tidigare i år tackade ordförande Rolf Nilsson för sig, tiden räckte helt enkelt inte till och dessutom har ytterligare en styrelseledamot flyttat från kommunen.
– Det är inte lätt att hitta ledare, men jag är ändå optimist och hoppas vi skall greja det. Nu har vi fått en ordentlig skjuts på verksamheten och då blir det kanske lite lättare att hitta fler ledare, poängterar Topsy som gillar att se en full träningslokal.
– Det är många som vill prova på boxningen och en del talanger har vi redan fått ögonen på. En av de lovande boxarna är 17-årige Mohammed Hamanna som imponerade stort vid en gala i Helsingborg och som närmast skall boxa i Enighets jultävling i Malmö.
– Tidigare spelade jag fotboll och innebandy, men nu är det boxning som gäller, berättar en leende och entusiastisk Mohammed som av tränaren Per Malmsten fått veta vad som gäller.
– Inget springande på stan och leka boxare, här tränar vi seriöst för att bli duktiga i ringen. Hör jag något om stök på stan så blir killarna avstängda, förklarar per som delar på träningen tillsammans med Dennis Bisanovic, själv en gång en duktig boxare som la av när klubben drabbades av tränarbrist.
– Jobbet gjorde också att jag inte hann träna tillräckligt, men nu kör jag på som tränare för våra unga killar. Mohammed är vår kanske största talang med bra rörelse och fina slag. Han har också den rätta inställningen och kan gå riktigt långt, påpekar Dennis och Per Malmsten håller med.
– Men steget från talang till duktig boxare är lång, det gäller för Mohammed att ha tålamod. Stjärnor skapas inte över en natt. Mohammed är själv inställd på att lyckas och tränar fem dagar i veckan för att nå sitt mål.
– Jag vet vad som krävs och är beredd att jobba hårt, avslutar han innan det är dags för ännu ett träningspass i boxningsklubbens nya, ljusa lokaler i idrottshallen.

UPP

Till arkivet