Film speglar BoIS come-back


Äntligen är den klar, filmen om Landskrona BoIS mödosamma väg tillbaka till allsvenskan.
– Jag vet inte hur många timmar vi lagt ner på det här, men samtigt måste jag erkänna att det varit både roligt och stimulerande, förklarar Roland Telin, journalist på Landskrona Vision som tillsammans med några av kollegorna sammanställt den nästan två timmar långa dokumentationen.
– Filmen var inte tänkt att bli så lång, men eftersom vi hade så mycket material var det svårt att göra den kortare, säger Peter Roslund som ansvarat för redigeringen av det omfattande materialet.
Filmen om BoIS återkomst till allsvenskan tar sin början den dystra hösten 1994 när klubben senast spelade i högsta divisionen och trillade ur med miljonskulder i bagaget. Vägen tillbaka blev både dramatisk och mödosam, men alla trogna supportrar fick sin belöning i matchen mot Assyriska tidigare i år då Landskrona BoIS åter blev klara för spela i allsvenskan.
– Vi har beställt 500 kopior av filmen och redan är omkring 300 bokade på olika sätt, så vi är nöjda med straten, förklarar Peter Roslund.
Försäljningen till allmänheten drar igång på Nightcapen och då visar Visionen också samkprov ur filmen i samband med sändningarna från inomhusturneringen nu på lördag.

UPP

Till arkivet