Kyrkan polisanmäld

Räddningstjänsten har fått nog av den eftersatta brandsäkerheten på Församlingshemmet och polisanmäler kyrkan, skriver NST/HD.
I maj 1999 konstaterades tolv anmärkningar i samband med en brandsyn på församlingshemmet på Artillerigatan, skriver tidningen och fortsätter. I augusti samma år skickades ett intyg till räddningstjänsten om att samtliga påpekade brister var åtgärdade. Intyget var underskrivet av kyrkogårdschefen Pål Reijer.
I augusti i år var det dags för nästa ordinarie brandsyn. Då konstaterade brandingenjör André Bengtsson att tio av tolv anmärkningar kvarstod.
– De anmärkningar som rättats till var två som kunde justeras direkt under pågående rond. I övrigt var inte en enda punkt åtgärdad, säger André Bengtsson till tidningen.
– När vi får ett intyg på att anmärkningarna är åtgärdade, så litar vi på det. Med dagens erfarenheter i bagaget litar räddningstjänsten inte längre på kyrkan.
Räddningsnämnden beslutat döma ut ett vite på tiotusen kronor om anmärkningarna inte åtgärdas senast i februari nästa år, och dessutom har en polisanmälan om tjänstefel och osant intygande riktats mot kyrkan, avslutar NST/HD.

UPP

Till arkivet