Barnmottagning prisad

Priset för årets förbättring på Landskrona lasarett gick till Barnmottagningen för införandet av en astma- och eksemskola.
– Verksamheten är redan igång har blivit mycket uppskattad, berättar kvalitetssamordnare Anne Abrahamsson som håller i projektet döpt till ”Perikles”
– Det var en av initiativtagarna, Björn Lund som tog efter texten på en välkänd ölburk och gjorde om den till ”god vård – hver gang”. Därav Perikles eftersom det var han som ställde frågan när ölsorten smakade som bäst.
Intresset för årets upplaga av ”Perikles” var stort, inte mindre än åtta bidrag hade lämnats in och av dessa gick fyra till final. Förutom det segrande förslaget så fick Anki Nurmi och Eva Persson ett hedersomnämnande för sin informationsbroschyr till nyanställda.
– Vi startade med Perikles för snart tio år sedan, men gjorde uppehåll de två åren lasarettet tillhörde Lund. När vi förra året blev en egen enhet igen så startade vi igen. Vi tror att det här är ett bra sätt att engagera personalen och höja kvalitén inom många olika sektorer, betonade Anne Abrahamsson som också gläds åt att fyra nya sjuksköterskor anställs.
– Det betyder att vi kommer att ha full bemanning på berörda avdelningar och det blir ett lyft för hela verksamheten.

UPP

Till arkivet