Bruces varslar personal

Mellan 25 och 100 av de anställda vid Bruces Shipyard kan komma att varslas om uppsägning, skriver NST/HD och samtigt jobbar varvet för att hitta nya beställningar.
– Vi ser att det kommer en längre tid utan någon sysselsättning i större skala. Därför har vi varslat länsarbetsnämnden om att det kan uppstå arbetsbrist. Den kan komma att beröra mellan 25 och 100 personer. Men vi tror och hoppas att vi ska kunna dra tillbaka det här varslet, säger Leif Klevström till tidningen.
Bakgrunden till varslet är problem med byggandet av kryssningsfartyg, ”The World of ResidenSea 2” som skjuts på framtiden. Därför behöver varvet hitta annan produktion att fylla ut orderboken med. – Vi jobbar på det och jag är optimistisk.
– Vi har lagt offerter på både stora och mindre jobb. Ju fler sådana offerter som är ute desto större är chansen att få jobb, säger Klevström till NST/HD.
Just nu byggs en färja som det norska rederiet TFDS ska sätta in på Hurtigruten någon gång under senare delen av nästa år. Men sen är det tunnt i orderböckerna.
Varvet har för närvarande runt 250 fast anställda och dessutom är ett hundratal entreprenörer knutna till verksamheten. Öresundsvarvet, som tillsammans med Bruces Shipyard nyligen bildat bolaget Landskronavarvet, har ett hundratal anställda.
– Men Öresundsvarvet berörs inte av de eventuella neddragningarna. De rör bara Bruces, avslutar Leif Klevström.

UPP

Till arkivet