PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Yttrandefrihetens vara eller icke vara….

Yttrandefriheten har debatterats hårt i några veckor, Richard Jomshofs (SD) grova övertramp och hotet mot Sverige från länder som absolut inte delar våra demokratiska värderingar samt står för allt vi INTE står för.
Vissa anser att vi ska förbjuda koranbränning och andra anser inte det, kravet kommer från länder som står långt ifrån allt vad yttrandefrihet innebär. Många delar idag texten ”Att bränna en bok är inte yttrandefrihet. Att skriva en bok är yttrandefrihet”, kruxet är att förbjuder vi det ena så kan det andra också bli förbjudet, då dessa länder inte accepterar någon form av hädelse av koranen, vilket också innefattar det skrivna ordet. Att få skriva vad man vill är inte heller tillåtet i dessa länder, men tyvärr vill ingen tala om det när vi nu diskuterar vår så viktiga yttrandefrihet.
Om vi nu skulle gå med på deras krav, vad kommer de kräva härnäst? Vi kunde läsa i Expressen 230730 där de gjort en undersökning med 30 svenska moskéer, de ville se ett förbud mot koranbränning men även förbud mot all form av kränkning av islam, alltså hädelse. Den undersökningen borde fler ta del av och begrunda innan man fattar beslut som inskränker just vår yttrandefrihet. Väl värd att läsa!
Så åter till Jomshofs uttalande, vilket vi absolut inte försvarar, men inriktar vi inte oss på helt fel sak just nu, Jomshofs vara eller inte vara kan vi ta en senare diskussion om. Just nu bör vi gemensamt rikta vår energi mot de mörka krafterna som försöker förändra våra lagar i vårt land. Länder där yttrandefrihet, demokrati, rättssäkerhet, jämställdhet och att få älska vem man vill inte råder utan precis tvärtom. Ska vi verkligen böja oss för deras önskemål, och ska vi verkligen tolerera hot mot vårt land. Vi anser faktiskt inte det.
Vi har ett land att försvara tillsammans.

Annelie Fälth Simonsson (f.d. SD)
Politiskt obunden
Stefan Olsson (f.d. SD)
Politiskt obunden

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).