PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vi lovar att inte sälja ut sjukhuset

Moderaterna tycker att vi socialdemokrater ska ta det lugnt när de öppnar upp för att sälja ut sjukhuset i Landskrona. Det tänker vi inte göra.

Vi tycker att sjukhuset är viktigt för Landskrona och är beredda att kämpa för det. Vi har nämligen Moderaternas sjukhuspolitik i färskt minne. När de styrde Region Skåne förra gången och hade ansvar för sjukhuset i Landskrona var de på väg att i princip lägga ner sjukhuset genom att flytta 4000 operationer.

Nu öppnar de istället upp för att sälja ut sjukhuset med allt vad det kan innebära i krångliga rättsprocesser, ökad administration och vårdpengar som slussas ut till skatteparadis.

I sitt debattsvar försöker Moderaterna blanda bort korten och flytta fokus till ett annat av deras förslag som går ut på mer av personaldrift. Men det är inte detta förslag vi vänder oss så starkt mot. Det vi vill stoppa är en utförsäljning av sjukhuset i Landskrona.

Förra gången de borgerliga partierna i Region Skåne hotade sjukhuset i Landskrona var vi många som protesterade, även en del borgerliga politiker i Landskrona var kritiska. Den gången stoppades planerna. Men nu har Torbjörn Brorsson (M) gjort klart att han går i de moderata regionpolitikernas ledband och hellre följer partipiskan än står upp för sjukhuset i Landskrona. Dessa regionpolitiker har tidigare inte haft Landskronas bästa för ögonen.

Facit för vad de borgerliga partiernas sjukvårdspolitik betydde för Landskrona under förra mandatperioden var att vårdcentralen i Norrestad stängdes och att sjukhuset var på vippen att läggas ned.

Under den gångna mandatperioden har vi socialdemokrater styrt Region Skåne. Vi har ökat resurserna till sjukvården med 6,2 miljarder kronor och gjort återkommande satsningar på både sjukhus och vårdcentraler. Antalet anställda har i den skånska vården har ökat med 2000 personer. Får vi förtroendet att fortsätta styra Region Skåne vill vi hålla i satsningarna och anställa ytterligare 2000 i den skånska vården. Det kommer även att komma Landskrona till del.

Den enda garantin för satsningar på stadens sjukvård är en röst på Socialdemokraterna. Vi lovar att inte sälja ut sjukhuset och vi ska göra allt vi kan för att fortsätta att höja anslagen till sjukvården i både Landskrona och i hela Skåne.

 Jonas Esbjörnsson (S)
Mecide Özer (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).