PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vi är inte bara oroade,vi är rädda!!

Fullmäktiges beslut igår att ge högsta makten över stadens koncernbolag till företagare ger oss rysningar. När Strandberg trots en stark opinion helt frankt förklarar att ”allt är klappat och klart” får vi en obehaglig känsla av att befinna oss i Orbans Ungern eller Erdogans Turkiet. 
Det känns som om demokratin är allvarligt hotad i Landskrona kommun. 

Vad händer nu? Ska vi få fler hemliga upphandlingar där företagare skor sig på våra skattepengar? Vi kan inte heller se att vi kommer att kunna påverka tjänstetillsättningar och andra kommunala poster. Allt ligger i händerna på en styrande politiker och en företagare med hemlig politisk hemvist samt de medhjälpare de tillsatt. 

Hur stor kontroll har kommunens jurister över att allt går rätt till? Eller är de också ”handplockade”?

Viktig dagordning får bara publiceras i en enda tidning och om vi såg rätt så var den inte fullständig där heller. Vad kommer sen. Vad får vi publicera, hotas tryckfriheten i framtiden Så här började demokratin strypas i diktaturer allt för många gånger i historien. 

Har de glömt att även om liberal betyder fri/frihet, att tänka och leva fritt. Och istället tror att det betyder frihet för politiker göra precis som man vill?
Man börjar bli rädd. 

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).