PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vem vill bli statsminister?

Annie (Lööf, C) träder fram som ”number one”. Ett skämt kan någon tycka. Men visst skickade jag ett brev till de hetaste statsministerkandidaterna c:a tre veckor före valet nu i september 2018:

”Till Stefan Löfvén, Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson, Annie Lööf
Det är val den 9 september 2018 här i Sverige. Vem vill bli statsminister?
Efter att ha följt utvecklingen i Landskrona under många år, vågar jag påstå: Valvindarna från Landskrona har nått hela riket. Då 2006 var det Sverigedemokraterna som skapade – för att citera rubriktexten i min egen krönika i danska Jyllands Posten – ”Et Øresundschock”. Jag beskrev hur, enligt min uppfattning, händelser i staden kommit att påverka valutgången. Sverigedemokraterna slog igenom på riktigt under ledning av Thord Lindblom. Socialdemokraterna blev valets förlorare då.
Vi fick en ny regering under ledning av Fredrik Reinfeldt (M). I Landskrona blev Torkild Strandberg (L) kommunstyrelsens ordförande.
Utifrån att Öresundsregionens framtid är beroende av beslut i Stockholm i Riksdagen vill jag få möjlighet att vid en debatt med er ställa några frågor. Det är naturligtvis allra bäst om ni kan komma alla fyra vid samma tidspunkt – men det är inte ett måste. Om ingen kommer blir jag besviken. Tid och plats kan bestämmas under hand.”

Nu står vi där efter valet med ett så spännande resultat att media haft full sysselsättning med att räkna och räkna om röster och mandatfördelning.

I Landskrona bytte (S) och (L) förstaplatsen och andraplatsen med varandra.

Nu är det tyst på Planket. Men i nuläget gäller det på riktigt. Vilka frågor blir brännheta i Landskrona – ett samarbete (L) + (S). Då behöver man inte prata med sååå! många.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

PS. Annie svarade snabbt! Min inbjudan kom lite för sent. /D

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).