PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vem vågar bli gammal i byarna?

Varför har ”treklövern” glömt bort byarna?

Vi kan bara hålla med Ingela Rosengren som är bosatt ute i Annelöv, (min röst HD 18 juni) byn som Treklövern har glömt att den finns eller så hittar de inte dit.

Lika självklart som vi har en båt mellan fastlandet och Ven för att öborna ska ta sig in till fastlandet och tillbaka, lika självklart borde det vara att byarna har kollektivtrafik. Varför gör du inget åt detta, kommunstyrelse ordförande Torkild Strandberg?

Jag Jenny har själv bott i Annelöv i tio år och har trivts fantastiskt bra men jag är i någorlunda fysiskt bra form. Jag har körkort och bil och kunde pendla fram och tillbaka, jag kunde ta mig ner till stationen i Dösjebro men var beroende att någon kunde lämna och hämta mig vid dåligt väder.

Alla byborna har inte samma möjligheter eller förutsättningar att ha någon i sin omgivning som kan ställa upp om det behövs. Barnen på Ven kan ta båten efter skolan för att utöva sina fritidsaktiviteter det borde vara lika självklart för barnen i Annelöv.

När det gäller att se till att barnen har säkra skolvägar har vi från  Socialdemokraterna lyft frågan i kommunfullmäktige men den frågan var inte viktig för Treklövern, svaret vi fick var att ingen har klagat.

Jag har kört varje morgon under tio års tid och sett barnen stå längs vägkanten utan möjlighet att skyla sig från blåst och regn och på vissa ställen längs Saxtorpsvägen kan de inte ens hoppa undan för bilar om det skulle behövas. Vi Socialdemokrater tycker att detta är skamligt, vad gör politikerna som styr i Landskrona???
Ja inget för byarna i utkanterna.

Tycker Torkild att servicen ska vara annorlunda beroende var man har valt att bo?

Vi Socialdemokrater jobbar för att hela Landskrona ska leva.

Torkild, vi tre damer erbjuder dig skjuts ut till Annelöv så du själv kan se vilka brister som finns men du kanske tycker att man har fixat det som behövs med ett utegym och en skatepark så nu kanske byborna ska skejta in till stan?? 

Jenny Tillander (S)
Annbritt Andersson (S)
Eva Örtegren (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).