PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Varför lurar Landskronahem både staten och sina hyresgäster?

Första Trygghetsboende för Landskronaborna är något som vi Socialdemokrater såg till att det kom plats. När det nu har kommit fram att Landskronahem har både lurat staten och hyresgästerna på Käglan så gör det oss Socialdemokrater riktigt förbannade.

En del av bygget har finansierats av staten på 2,1 miljoner och det förpliktar med att Landskronahem ska leva upp till en rad krav vilket man inte har gjort, varför inte det?

Varken omsorgsförvaltningens ordförande Jan-Allan Beer (L) och Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson, har någon koll på att avtalet som skrevs på har efterlevts.

Detta är skandalöst och redan efter ett halvår efter invigningen försvann boendets aktivitetsledare som brukade komma till boendet och hålla i de gemensamma aktiviteterna. Att skylla på en pandemi kanske man kan göra till en viss del men den bröt ut först i mars 2020.

Vi Socialdemokrater förstår hyresgästernas besvikelse som flyttade in 2018 och som lockades dit för gemenskap och trygghet som uteblev.

Här har politikerna Jan-Allan Beer och Kenneth Håkansson som styr ett stort ansvar och vi förutsätter att man iordningställer detta med omedelbar verkan och även kompenserar hyresgästerna rejält.

Huruvida man får återbetala statens bidrag det återstår att se.

Jenny Tillander
Socialdemokrat

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).