PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Varför kommer inte polisen till Glumslöv?

Under förra sommaren flyttade vi till Glumslöv från centrala Malmö. Vi gjorde det av två huvudskäl. Skolan i Malmö var en stökig och dåligt fungerande arbetsplats för våra flickor, som sista året där gick i årskurs fyra och fem. Glumslövs skola har med råge uppfyllt våra förväntningar både vad gäller fokus på kunskaper och allmän trivsel.

Lugnet var det andra skälet till vår flytt. På den punkten är det mycket sämre ställt. Vi har ännu inte drabbats i vårt hem, men förstår av grannar att inbrottsvågor drar fram med ojämna mellanrum. Vi har känt oss tvingade att installera ett kraftfullt och dyrbart larmsystem.

I söndags skulle vi hämta vår bil som stått på parkeringen vid stationen under ett dygn. Vår bil jämte ett antal andra hade fått rutor krossade och saker stulna. Polisen meddelade att de inte hade något intresse av att komma. Vid kontakt med övriga drabbade fick vi veta att detta hände ofta och med samma obefintliga intresse från polisen.

Platsen har trots stort engagemang från byalaget varken kameraövervakning eller belysning värd namnet.

De goda tågförbindelserna i Glumslöv minskar i värde när man inte tryggt kan parkera sin bil för att ta tåget till jobb eller andra uppgifter.

Glumslöv visar sig , trots sitt goda läge och rykte vara en av Landskronas mest brottsdrabbade tätorter.

Vi ångrar oss ännu inte, men undrar vad kommunledning och polis tänker vidta för åtgärder.

Familjen Robertsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).