PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Våra elever tillåts inte bli mätta

Pandemin har ställt till med mycket besvär i hela samhället, och inte minst i skolverksamheten. Idag vet vi politiker inte hur skolbarnen har det. Det är länge sedan vi fick vara ute i verksamheterna. Det jag med all säkerhet vet, är att målet för den styrande Treklövern i Landskrona stad är att spara 23 miljoner inom skolan.

Anledningen till att jag uppmärksammade besparingarna på skolmaten, var att en anonym lärare hade uttalat sig i tidningen, och hans fråga löd:
Är det rimligt att vi lärare ska behöva skälla på våra hungriga tonåringar att inte ta mer än tvåfiskpinnar eller sex köttbullar, när det väl serveras mat som är deras ”favorit”?

Som kommunpolitiker samt kommunstyrelse 2:e viceordförande kände jag mig skyldig att agera på detta. Jag blev självklart orolig efter lärarens påstående att barnen inte att får samma mängd med mat som de fick innan.

Med all respekt för våra tjänstemän Christian Dahl, förvaltningschef teknik-och fritidsförvaltning samt Fredrik Menkus Wegbratt, förvaltningschef utbildningsförvaltningen förklaring att det inte görs några besparingar på mängden eller innehållet i skolmaten.

Så då har den anonyma läraren fel eller det är kanske så att fel signaler går ut till måltidspersonalen.
Men det jag vet är att Treklövern lagt en besparing på 23 miljoner på skolan och därav 8 miljoner på skolmaten.

Fatmir Azemi
Kommunalråd (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).