PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vänd timglaset och ge alla individer ett gott liv

Malvan har sen många år tillbaka gett de mest utsatta en liten trygghet.

Att veta att mat serveras så ett lagat mål om dagen kan ätas, men som uteliggare hjälper det inte så mycket. Men om någon är hemlös och slaggar på nåns soffa så kan det bli en hjälp på traven, en familj utan skyddsnät eller en ung tjej eller kille som har det knapert, så är Malvan och Matelvan de organisationerna som de går till.

Vem som helst kan hamna i svåra levnadsförhållanden, men ingen ska behöva stanna kvar i det stadiet, utan där måste myndigheterna hjälpa till.

Landskrona har en stor utmaning att lösa invånarnas dilemma som varat mycket lång tid.

Hemlösheten ska vi inte glömma bort mitt i allt som sker.

Jag minns Pelle som lämnades åt sitt öde då han rätt som det var inte hade sin lilla trygghet. Akutboenden får inte bli enda alternativet. Det behövs starka krafter för att bryta socioekonomiska gruppers odds.

Var är Sociala programmet?

Var finns bostad först?

Landskrona har ansvar att ge alla invånare hopp.

Att kasta bort nyckeln och rista på axlarna ger ingen framtid, inte heller någon framtidstro till barnen som lever i socioekonomiska grupper.

Som sagt så behöver socialpolitiken hamna högt på agendan och inte stoppas i en soptunna. Låt nu Pelles öde inte bli en upprepning. Vänd varje sten, lyssna på de som lever och minns de som dött i kampen mot misären och hemlösheten.

Sophie Molander
Tro Och Solidaritet
Socialdemokraterna

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).