PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vägval 2,0 – en sorts fokusering

Treklövern, nu fyrklövern, lanserar nu stolt sin nya slogan ”Vägval 2,0”. Där då 2,0 ska syfta på 2020 och låta lite tufft framtidsskapande.
Fyrklövern går nu ut med att detta ”Vägval 2,0” ska innebära en ”fokusering på välfärdsproduktion”, enligt Torkild Strandberg.
För att vi ska förstå hur denna fokusering kommer att se ut gör man besparingar/nedskärningar på 50 miljoner i välfärdssektorn.

23 miljoner på utbildningsnämnden
14 miljoner på omsorgsnämnden
8 miljoner på individ- och familjenämnden

En ny stadsdirektör har anställts som expert på välfärdsfrågor. Nu med något lägre lön än den förra, vilket skulle kunna ha blivit en liten lättnad för oss skattebetalare om vi inte samtidigt hade behövt fortsätta att betala för den förra.

Vi undrar dock över hur en neddragning kan kallas för satsning? Vi får huvudbry.
Men så kommer vi på att den kallas ju inte för satsning utan ”fokusering”. Alltså är fokusering lika med nedskärning, tänker vi. Detta är alltså en fokusering på nedskärning i välfärden! Aha! Nu förstår vi!
Vi har ju i vår enfald trott att välfärd ska man satsa på. Så tokigt det kan bli!

För att få oss positiva till eller glömma bort(?) neddragningarna, förlåt fokuseringen, avslutar Strandberg med en ”absolut förhoppning” om ett kallbadhus. Vilket naturligtvis är välkommet.
Men är en kall avrinning detsamma som hjälp och stöd till vård, skola och omsorg? Nu får vi huvudbry igen!

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).