PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vågar jag bli gammal i Landskrona?

Landskrona är vackert på många sätt men när det kommer till våra välfärdsfrågor så finns det betydligt mer att göra.

Välfärdsfrågorna har aldrig varit viktig för Treklövern som styr staden. Valrörelsen har varit igång ett tag och Treklövern har nu lovat att alla äldreboende ska få ett växthus, jo jag tackar, så trevligt. Jag ser hellre att jag får den vård och omsorg jag behöver, när jag kommer dit.

Treklövern har lämnat över ansvaret till flera privata aktörer när det gäller äldreboende och vid flertalet gånger har man totalt misslyckats med sitt uppdrag. Flera vårdtagare har kommit i kläm och det har uppmärksammat otaligt många gånger. Trots detta så får de fortsatt förtroende? Hur många fler människor ska behöva komma till skada?

Ja, jag är ganska orolig för framtiden, jag har förhoppningsvis många år kvar innan jag behöver förlita mig att staden tar hand om mig på livets höst.

Treklövern är tydlig i sitt budskap att äldre ska få fortsätta att leva det liv de vill och för dem så är det viktigt att man ska få välja själv, välja vadå?
Självklart att jag själv vill välja över mitt liv men kommer jag ha möjlighet?

För mig som inte har anhörig i min närhet, vem kommer se till att jag får den vård och omsorg som jag behöver när jag själv inte är kapabel nog att välja.

Digitalisering i all ära men kommer det att finnas någon som håller min hand när jag är behöver det eller man skickar en smileys på skärmen där jag bor, ingen digitalisering kan ersätta människan och jag är bekymrad inför framtiden.

Vad vi behöver är fler händer i omsorgen!

Vågar jag bli gammal när det är Treklövern som styr?

Nej, jag tror inte det!

Jenny Tillander (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).