PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Utförsäljning av LSS-boende

När nu Liberalerna, Moderaterna och Miljöpartiet ska auktionera ut LSS boende. Med en förfrågan om vem som kan ta hand om människor för lägst peng.

Samtidigt som denna iver om privatisering råder i Landskrona kan vi läsa om Lomma.

Den Moderatledda majoriteten i Lomma ber sina invånare om ursäkt och skriver: Vi har provat alla de större privata företagen inom äldreomsorg. Vår förhoppning, för 15 år sedan, var att kvaliteten skulle bli bättre. Så blev det inte. Det har blivit billigare, men samtidigt har de äldre, anhöriga och de anställda blivit allt mer missnöjda.

Nu vill den borgerliga majoriteten i Landskrona privatisera tre LSS boende för att spara 1,2 miljoner kronor. På en fråga från oss Socialdemokrater varför de privata kan bedriva vården billigare. Blev svaret att vi har dyrare overheadkostnader som kostnader för nämnd och förvaltning.

Men de kostnaderna försvinner inte när vi privatiserar.

Så vad är det som säger att det inte blir sämre när vi privatiserar.

Vi Socialdemokrater tror precis som den borgerliga majoriteten i Lomma att kostnadsminskningen kommer att tas på kvalitén, arbetsmiljön och de anställda.

Den Socialdemokratiska gruppen i Omsorgsnämnden

Eva Örtegren
Bengt Karlsson
Annette Nilsson
Rafael Barkrawi
Lamees Ar-Rawi

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).