PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Tunnel och spilevand

Rött flagg råder på flera av de köpenhamnska havnebaden!!

På Islandsbrygge, Fisketorvet,Slussholmen med flera badplatser avråds nu från dopp. Detta på grund av nederbörd i slutet av förra veckan. Det köpenhamnska avloppssystemet är som bekant underdimensionerat.  Trots detta hälsar Wonderful Copenhagen oss skåningar välkomna till att bada i vattnet den 27 i denna månad.

Samtidigt har vi Torkild Strandberg, vårt kommunalråd, som åker över för att möta förre detta statsministern i Danmark, Lars Lökke Rasmussen, sparkad för att han körde makt- och tystnadskultur i Venstre. Det känns bekant på något vis.

Det ska sägas att Lökke i Europaspårsfrågan inte kan påverka någonting. Jag rekommendera istället Torkild att ta kontakt med överborgmästare Frank Jensen för informera om Europaspåret och varför inte tillföra att vi då kan transportera över danskarnas ”spilevand” till vårt eminenta reningsverk via tunneln. Mitt förslag är att ge vår välavlönade konsult i Europaspårsfrågan i uppdrag att planera för ett utbyggt Lundåkraverk. Se dock till att vi får betalt för byggnationen av tunnel och det utvidgade avloppsnätet.

Eller ska vi bara ta och skita i tunneln? – bokstavligt talat!

Mats Karlsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).